Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Ibrahimovic visszatér a Milanhoz

2019. december 27., péntek 20:03

Az elmúlt szűk egy hónap egyik legérdekesebb kérdése volt, hogy hova fog majd menni a Los Angeles Galaxyból távozó Zlatan Ibrahimovic, a válaszra pedig nem kell tovább várni: az AC Milan hivatalosan is bejelentette, hogy a svéd klasszis visszatér a csapathoz.

Ibrahimovic december elején egy interjúban beszélt arról, hogy a Serie A-ba tér majd vissza, de már előtte is egyre közelebb került a Milanhoz, a csapat pedig minden követ megmozgatott, hogy megszerezze a svédet. Ugyan korábban a Napoli, a Bologna, sőt, a korábbi bejelentés ellenére az Everton is felmerült Ibrával kapcsolatban, az olasz sajtóban napok óta tényként kezelték, hogy a Milanba igazol majd.

A csatár fél plusz egy évre írt alá a csapatnál, ahol korábban már eltöltött két szezont. Ez alatt 85 meccsen 56 gólt lőtt, bajnoki címet és olasz szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett, második szezonjában pedig ismét olasz gólkirály lett.

Egy olyan csapathoz jövök vissza, amit mélyen tisztelek, Milánó képében pedig egy olyan városba, amit imádok. Együtt fogok küzdeni a csapattársaimmal, hogy megváltoztassam a szezon menetét, és mindent meg fogok tenni, hogy ez tényleg össze is jöjjön.

– mondta Ibrahimovic, aki január 2-án érkezik meg a csapathoz, hogy átessen a szükséges orvosi vizsgálatokon. Ezt követően írja majd alá a szerződését, majd csatlakozik csapattársaihoz az első edzésén.

Rovatok