Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: Vége van a bajnoki versengésnek

2019. december 28., szombat 08:57

A Manchester City 3-2-re kapott a ki a Wolverhamptontól az angol futballbajnokságban szombaton, és ezzel 14 pontos hátrányba került az élen álló Liverpoollal szemben. Pep Guardiola edző szerint ezzel számukra el is úszott a bajnokság. 

A vereség után a BBC kérdezte meg, hogy ezzel véget ért-e a bajnoki címért folyó versengés. „A Liverpool előnye túl nagy, tehát igen" – válaszolta az edző. 

A ManCity már ötször kapott ki a bajnokságban, már most többször, mint tavaly az egész szezonban. Az egy meccsel kevesebbet játszó Liverpool pedig csak két pontot vesztett eddig. „Valószerűtlen a Livepoollal foglalkoznunk, csak a Leicesterre figyelhetünk Megvan az esélyünk, hogy felálljunk, és megszerezzük a második helyet. Tudom, hogy milyen minőségű a csapatom, de akkor is ez a helyzet" – mondta Guardiola.

A Leicesterrel még simán versenyben lehet a csapata, csak egy pont hátrányt kell ledolgoznia. A bajnokság mellett még három sorozatban érdekelt a City, az FA-kupa negyedik körében a Port Vale-lel játszik, míg a Bajnokok Ligájában a Real Madrid legyőzésével juthat a legjobb nyolc közé, az angol ligakupában pedig az ősellenség Manchester United vár rá.

Az edző azt mondta, nem részesíthetik előnyben egyik sorozatot sem, és az is feladatuk, hogy Bajnokok Ligája indulást érő helyen legyenek a bajnokságban. 

tabella

Rovatok