Index Vakbarát Hírportál

A Tottenham képtelen volt megverni a tök utolsót

2019. december 28., szombat 20:58

Az angol futballbajnokság 20. fordulójának legnagyobb meglepetését az utolsó helyezett Norwich City okozta, ami 2-2-t játszott a Tottenham Hotspurral.

stat

A Tottenhamet José Mourinho novemberben vette át, de eddig nem sikerült igazán nagy változást hozniaa portugál edzőnek, az igazi riválisnak számító klubok ellen nem tudott nyerni, a Manchester Unitedtől és a Chelsea-től is kikapott. A Norwich-csal elért döntetlen pedig a kínos eredmények közé tartozik.

A Norwich a 18. percben már vezetett, Vrancic lőtte az első gólt, majd még az első félidőben Teemu Pukki is betalált. A finn csatár gólját azonban a videóbíróval érvénytelenítették, mert az előrevágott labdára lesről indult rá. 

A Tottenham az 55. percben egyenlített Eriksen góljával – a dán 20 méterről vágott be a jobb fölső sarokba egy szabadrúgást – , de hat perccel később már újra hátrányban volt Aurier öngóljával. Pukki mozgott be jól, üresben kapta a labdát a 16-osnál, lőni már nem tudott, mert Alderweireld lepöckölte a lábáról a labdát, de annak útjába Aurier lépett bele szerencsétlenül. 

A végeredményt Harry Kane állította be a 82. percben egy 11-esből.

A Leicester City a bajnokság második helyén állt, egy pont előnnyel indult a Manchester Cityvel szemben, csak győzelemmel tarthatta meg biztosan a pozícióját. A Leicester vezetést is szerzett a 40. percben West Ham ellen, Ayoze Pérez és Iheanacho fejesei után, de még az első félidőben egyenlített a hazai csapat, egy szép támadás végén Pablo Formals lőtt laposan a kapuba.

A meccset az 55. percben egy kontrával döntötte el a Leicester, a védelem mögé kerül Demarai Gray szerezte a győztes gólt, ezzel lett 1-2.

meccs

A Manchester United 2-0-ra verte a Burnleyt, a győzelemmel pedig már a Tottenhamet is megelőzi. Az első gólt az első félidő végén Martial szerezte, a Burnley labdavesztése után szerzett vezetést a United, majd a második félidő ráadás perceiben Rashford gyötörte be a labdát a kapuba egy kontra végén.

meccs

Az Evertonnál eddig bejött az edzőváltás, Carlo Ancelotti második mérkőzésén is győzelemre vezette csapatát, Dominic Calwert-Lewin duplájával 2-1 nyertek a Newcastle vendégeként. 

meccs

A Watfordnak is jó napja volt, a bajnokság utolsó előtti, 19. helyén álló klub úgy tudott győzni 3-0-ra az Aston Villa ellen, hogy az 57. perctől emberhátrányban játszott. Troy Deeney duplázott, a harmadik gólt pedig Ismail Sarr szerezte. A Watfordnak ez volt a szezonban a harmadik győzelme. 

meccs

Premier League, 20. forduló:

vasárnap játsszák:
Arsenal-Chelsea 15.00
Liverpool-Wolverhampton Wanderers 17.30
Manchester City-Sheffield United 19.00

Tabella:

Rovatok