Index Vakbarát Hírportál

Másodszorra is kirúgta korábbi sikeredzőjét a Monaco

2019. december 29., vasárnap 09:04

Hiába nyert egy héttel ezelőtt az AS Monaco a Lille ellen 5-1-re a francia labdarúgó-bajnokság utolsó idei fordulójában, a klub tulajdonosa kirúgta az edzőt, Leonardo Jardimot, írja az MTI. A döntés mögött az állhat, hogy a csapat csak 7. a bajnokságban. 

Rövid időn belül másodszorra küldik el a csapattól Jardimot. 2017-ben a portugál edző irányításával megnyerte a francia bajnokságot a Monaco, a Bajnokok Ligájában pedig egészen az elődöntőig jutott. 2018-ban azonban gyengén kezdték a szezont, ezért októberben Jardimnak mennie kellett. A helyére kinevezett Thierry Henry-vel sem javult a csapat teljesítménye, így januárban visszahívták Jardimot. 

A Monaco honlapja szerint a spanyol Robert Moreno lesz a csapat új edzője, a 42 éves szakember szerződése két és fél szezonra szól. Moreno Luis Enrique segítőjeként dolgozott az AS Románál, az FC Barcelonánál és a spanyol válogatottnál. Utóbbinak novemberig szövetségi kapitánya is volt, miután Luis Enrique kislánya betegsége miatt ideglenesen lemondott a posztról.

Moreno simán kijuttatta a spanyol válogatottat a 2020-as Európa-bajnokságra: veretlenül zárták a selejtezőket, kilenc meccsből hetet megnyertek, kettőn ikszeltek. Ezek után Moreno szerette volna, ha az Eb-n is ő vezetheti a csapatot, de időközben Enrique visszatért és visszavette a válogatott vezetését. Ebből kisebb botrány kerekedett, Enrique egyenesen hűtlennek nevezte korábbi segítőjét. 

Rovatok