Index Vakbarát Hírportál

A Dortmundé lett a 19 éves norvég csatártehetség

2019. december 29., vasárnap 15:50

A korábbi pletykákkal ellentétben végül nem a Juventust és nem is a Manchester Unitedet választotta az egyik legnagyobb csatártehetségnek tartott norvég Erling Haaland.

A német Borussia Dortmund vasárnap délután Twitter csatornáján jelentette be, hogy leigazolta a mindössze 19 éves játékost, aki egészen idáig a magyar válogatott Szoboszlai Dominik csapatársa volt a Salzburgnál

Haaland ebben az évben robbant be: a Genk ellen szerzett mesterhármasa után figyelt fel rá a világ, de gólt rúgott a Liverpoolnak és a Napolinak is. Az egész szezont nézve 28 gólja van eddig, az osztrák bajnokságban 16-ot lőtt. A hírek szerint a Dortmund 20 millió eurót fizetett Haalandért, ami potom összegnek tűnik a csatár idén mutatott teljesítményéhez képest. Haaland 2024-ig írt alá a német bajnokság 4. helyén álló Dortmundhoz. 

Nicholó Schira további részleteket közölt Haaland átigazolásának részleteiről. A sportújságíró úgy tudja, a norvég játékos az első két évben 6 millió eurót fog keresni évente, ami a harmadik évtől 8 millióra emelkedik. Ügynöke, Mino Raiola is jók keresett az ügyleten, 15 millió eurót kapott a csatár eladása után.  

Rovatok