Index Vakbarát Hírportál

Már edzője is van David Beckham saját futballklubjának

2019. december 29., vasárnap 11:35

Az uruguayi Diego Alonso lesz az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) újoncának, a nemrég alapított Inter Miami első vezetőedzője, írja az MTI.

A klub egyik tulajdonosa nem más, mint a Manchester United, a Real Madrid, az AC Milan és a PSG egykori játékosa, a 115-szörös angol válogatott David Beckham.

Beckham 2013-as visszavonulása után döntötte el, hogy saját MLS-klubot alapít. Maga is játszott az MLS-ben, 2007 és 2012 között volt a Los Angeles Galaxy játékosa, 98 meccsen összesen 18 gólt lőtt. Az Inter Miami január végén kezdi meg a felkészülést a következő szezonra, történetének első bajnokiját a  Los Angeles FC ellen játssza majd március 1-jén.

Eddig négy játékosról tudni, akik az új klubnál fognak játszani, Matias Pellegrini, Julian Carranaza, Christian Makoun és David Norman leigazolását már korábban bejelentették. Beckham új klubjával jövőre már 25 csapatos lesz az MLS mezőnye. 

Visszatérve az edzőre: a 44 éves Alonso játékosként a Valencia, az Atlético Madrid, a Racing Santander, a Málaga és a Real Murcia csatára is volt, illetve Mexikóban és Kínában is szerepelt. Később két mexikói csapat, a Pachuca és a Monterrey vezetőedzőjeként megnyerte a Bajnokok Ligáját az észak- és közép-amerikai, illetve karibi térségben (CONCACAF).

Rovatok