Index Vakbarát Hírportál

Svájcból igazolt magyar válogatott játékost a Fradi

2019. december 29., vasárnap 10:10

A kétszeres magyar válogatott Vécsei Bálint a Ferencvároshoz igazolt, adta hírül a klub honlapján. A 26 éves középpályás a svájci Lugano csapatát hagyta ott az NB I. listavezetőjének kedvéért. Arról nem ír a klub, hogy mennyit fizettek a játékosért. 

Vécsei a Honvédban kezdte pályafutását, 17 évesen játszott először az NB I.-ben. A következő években egyre több lehetőséget kapott, a 2013-ban bronzérmet nyerő csapatnak alapembere volt. 22 évesen leigazolta a Seria A-ban szereplő Bologna, onnan rögtön kölcsönadták a harmadosztályú Leccének. 2016-ban került a Luganóhoz, első két évében ott is kölcsönben játszott, tavaly vette meg végleg a svájci csapat.

A Luganónál töltött három éve alatt kétszer is bronzérmet szerzett a csapattal, többször játszhatott az Európa Ligában. Az idei EL-csoportkörben Dinamo Kijev ellen kétszer, a Malmö és a Köbenhavn ellen egyszer-egyszer lépett pályára. A válogatottba Pintér Attila hívta meg még 2014-ben, a Kazahsztán és Albánia elleni felkészülési meccseken lépett pályára. 

Rovatok