Index Vakbarát Hírportál

A Kisvárda ukrán játékosa: Magyarországon gyorsabban fejlődik a klubfutball

2019. december 30., hétfő 13:08

Az NB I.-ben szereplő Kisvárda labdarúgó-csapatának ukrán légiósa, Anton Kravecsenko egy interjúban a magyar és az ukrán labdarúgás helyzetét hasonlította össze, a cikket a csakfoci.hu szemlézte. 

Ha nem vesszük figyelembe a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev játékát, akkor a két bajnokság hasonló színvonalú. Magyarországnak két nagy csapata van, a Ferencváros és a Videoton. Pénzügyi szempontból erősebbek, jó anyagi feltételeket biztosítanak a játékosoknak és bajnoki címért harcolnak.

- mondta a hátvéd, aki 2018-ban került a bajnokság hetedik helyén álló Kisvárdához, azt megelőzően hazájában, az Olimpik Donyecknél játszott. 

Kravecsenko szerint az a különbség a két ország között, hogy Magyarországon sokkal jobb a labdarúgást övező légkör, a klubfoci is gyorsabban fejlődik itt. 

ITT A CSAPATOKAT VÉGIG TÁMOGATJÁK, KIVÁLÓ STADIONOK ÉS PÁLYÁK VANNAK, AZ EMBEREK EGYÜTT ÉLNEK A JÁTÉKKAL.

Arra nem tért ki az ukrán játékos, hogy ez a támogatás jórészt közpénzből történik. Legutóbb néhány napja döntött arról a kormány, hogy 1,185 milliárd forintot ad a Várda Sport Egyesületnek. Rajtuk kívül Mészáros Lőrinc eszéki futballakadémiája, a SEPSI OSK Sepszszentgyörgyi futballklub, a Komáromi Futball Club, a Futball Club Csíkszereda Egyesület, a lendvai focicsapat és a topolyai TSC Labdarúgó Klub is milliárdos támogatásban részesült

Rovatok