Index Vakbarát Hírportál

Alex Ferguson bukott utódja lett a West Ham új edzője

2019. december 30., hétfő 08:34

David Moyest nevezték ki az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő West Ham United edzőjévé, miután a londoni klub nemrég menesztette Manuel Pellegrinit a gyenge szereplés miatt, olvasható a klub honalapján megjelent közleményben. A West Ham mindössze 17. a bajnokságban, egy ponttal áll a kiesőzóna előtt. 

Moyes 18 hónapos szerződést írt alá, a Bournemouth elleni január elsejei bajnokin már ő irányítja a csapatot. A skót egyszer már dolgozott a londoni csapatnál, 2017 novembere és 2018 májusa között összesen 31 meccsen ült a West Ham kispadján, de annyira nem lehettek vele megelégedve, mert a bajnokság végeztével nem hosszabbítottak vele szerződést. Helyette a most kirúgott Pellegrinit választották.

Moyes korábban dolgozott a Manchester Unitednél és a Real Sociedadnál is, de mindkét helyen megbukott, igazán nagy sikereit az Evertonnál töltött 11 éve alatt érte el. Főleg Manchesterben okozott csalódást, mivel a visszavonuló Sir Alex Ferguson őt nevezte meg utódjaként, ehhez képest még szezon közben kirúgták, annyira nem ment a csapatnak. 

Rovatok