Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo kezdeni fog az Ajax ellen, de egy új sérülés miatt aggódhatnak a Juve-szurkolók

2019. április 9., kedd 19:48 | aznap frissítve

Egy nagyon jó és két elég rossz hírrel szolgált a Juventus szurkolóinak az olasz bajnok kedden kihirdetett utazókerete az Ajax elleni szerdai Bajnokok Ligája mérkőzésre. A legfontosabb hír, hogy a közölt névsor alapján az olaszok a negyeddöntő első mérkőzésén számíthatnak Cristiano Ronaldo játékára.

Bár a hírünk megjelenésekor még nem lehetett tudni, mekkora szerep hárulhat Ronaldóra a meccsen, a Juventus hivatalos Twitterének kora esti bejegyzése szerint Allegri a keddi edzés után a kezdőbe jelölte a portugált.

Cristiano Ronaldo még portugálok Szerbia elleni Eb-selejtezőjén szenvedett kisebb húzódást, az ötszörös aranylabdást le is kellett cserélni a mérkőzésen, ám rögvest a 0-0-lal végződő találkozó után azt nyilatkozta, hogy jól ismeri a testét, és biztos benne, hogy az Ajax ellen már csapata segítségére lehet.

Mivel a neve ott van az utazók között, így a portugál jövendölése úgy tűnik, tényleg bejött.

Ezzel szemben viszont a hétfői edzésen vádlihúzódást szenvedő Giorgio Chillini kimaradt a keretből, illetve a Genoa elleni bajnoki elején bokasérülést szenvedő Emre Cant is Torinóba hagyta a Juventus. Mindkét játékos hiánya komoly veszteséget jelenthet, Can az Atlético ellen nagyon bevált új szerepkörében, a német játékos Allegri találmányaként harmadik védőnek visszahúzódó középpályásként parádézott a meccsen.

Can hiánya még nem tűnik akkora érvágásnak, ha nem is az Atleti ellen bevezetett a speciális feladatkörére, de tradícionális középpályásként a sérüléséből visszatérő Sami Khedira, illetve Bentancour is pótolhatja őt az Ajax ellen.

Ugyanakkor a védelemből kidőlő Chiellini helyén csak a nála lényegesen gyengébb opciónak tűnő Rugani merülhet fel komolyan, bár a veterán Andrea Barzagli is visszatért, ám ő szinte az egész szezonban sérült volt, szinte alig játszott az idén.

Nem mellékesen az idén mutatott forma alapján Chiellini volt a csapat messze legjobb védője, aki minden meccsen hozta magát és szinte hibátlanul játszott, szemben a minden meccsen legalább egy butaságot elkövető társával, Leonardo Bonuccival.

Ráadásul a tapasztalat azt mutatja, hogy Chiellini hiányában mintha Bonucci sem ugyanaz a játékos lenne, sokkal bizonytalanabbul és még sokkal több hibával játszik, mint állandó partnere mellett. A kettős viszont olyan jól kiegészíti egymást, hogy José Mourinho azt nyilatkozta róluk, a Harvardon kéne oktatniuk a védekezés tudományát.

A meggyengült védelem és középpálya mellett nem csak Ronaldo visszatérése miatt bízhatnak abban a Juventus szurkolói, hogy majd a támadószekció átlendíti csapatukat az esetleges nehézségeken. Douglas Costa is visszatért a keretbe, aki a nagy formába lendülő 19 éves Moise Kean mellett komoly erősítést jelent a torinóiak egyébként is bombaerős támadószekciójának.

Az Ajax-Juventus BL-negyeddöntőt szerda este 21 órakor rendezik Amszterdamban.

Rovatok