Index Vakbarát Hírportál

Szalah megköszönheti, hogy játszhat a BL-visszavágón

2019. április 10., szerda 10:09

Nem új dolog, hogy egy bíró nem áll a helyzet magaslatán egy futballmeccsen, de hogy a videóbíró korában olyat meg lehessen úszni, amit a liverpoolos Szalah, még inkább a mancitys Fernandinho művelt a keddi BL-meccseken, ahhoz mázli kell és meghökkentő figyelmetlenség a videósoktól. (Vagy szándékos hallgatás, de ezt gyorsan felejtsük is el.)

A Tottenham Hotspur-Manchester City első félidejének végén a spursös Harry Kane és a citys Fernandinho ütközött a levegőben, a manchesteriek középpályása az angolra esett. Már az érkezéskor elkerülhető lett volna, hogy a karja megüsse a fejét, de amit utána tett, indokolatlan durvaság.

Belekönyökölt Kane fejébe, majd a tarkóján megtámasztva magát szállt le róla.

Teljesen egyértelmű a könyökös, ráadásul ott, tarkótájon még veszélyes is. Kuijpers bíró nem látott semmit, videóbírója meg nem szólt neki, hogy ez talán kiállítást érhetne.

Sárga miatt nem figyelmeztetheti a játékvezetőt, de ha úgy érzi, lehetséges a piros is, kérheti a bírót, hogy nézze meg a videót.

A meccs legvégén volt még egy necces eset, amikor Danny Rose szándékosan belenyúlt - épp - Fernandinho arcába.

A bíró ezt sem látta - nem is láthatta, rossz szögben állt - , a videóbíró se szólt, igaz, ez sanszosan inkább csak sárga lehetett volna.

A Liverpool-Portón is a hajrában akadt egy kérdéses szituáció: 2-0-ás vezetésnél Szalah ment talppal egy erősen veszni látszó labdára, a védő hamarabb is ért oda, elrúgta a labdát, az egyiptomi csatár pedig telibe talpalta a lábszárát.

Láttunk már ilyenért pirosat még Angliában is, nem hogy BL-meccsen, Spanyolországban meg, ahonnan Mateu Lahoz játékvezető érkezett és fúj hetente, végképp. Most vagy nem látott semmit, vagy nem történt semmi szerinte. A videóbíró sem izgatta magát, a játék ment tovább.

Rovatok