Index Vakbarát Hírportál

Amikor beállnál a Barcába, de társaid eldugják a labdát

2019. április 11., csütörtök 16:20

87 percet ütött az óra az Old Traffordon szerdán, a Manchester United-Barcelona Bajnokok Ligája-meccsen, amikor a vendégek edzője, Ernesto Valverde mellett már ott toporgott az utolsó csere, Carles Alena.

Hosszabbítással együtt számíthott 6-8 percre, attól függően, mikor sikerül beállnia. A futballban csere miatt nem szakítja meg a játékot a bíró, akkor kerülhet rá sor, ha megáll a játék. Kimegy a labda, a bíró szabadrúgást vagy mást fúj. Átlagos csapatok meccsein legtöbbször másodperceken belül történik valami, ha egy percet kell várni, az már sok.

A Barca pályán lévő emberei 1-0-ás vezetésüknél viszont úgy gondolták,

az a biztos, ha az utolsó rohamra készülő Unitednek semmi esélyt nem adnak a támadásra, és maguknál tartják a labdát.

Klasszikus barcás passzolgatás következett, Alena azt látta, elüti a 90-et az óra, a negyedik bíró bemutatja a 3 perc hosszabbítást, de ő még mindig csak álldogál a partvonalnál. Társai passzolgattak tovább, volt hogy eladták a labdát, ám azonnal visszaszerezték, se a játék nem állt meg, se a labda nem ment ki.

A kamera meg is találta Alenát, aki a Barca intézőjével, Carles Navallal dekkolt a vonalnál.

Alena vigyorgott kínjában, örült ugye, hogy a Unitednek sansza nincs az egyenlítésre, és kezdett beletörődni, hogy a világ egyik leghíresebb stadionjában ő már nem fog pályára lépni.

92 perc eltelt, mire a barcás Vidal faultolt egyet a félpályánál, Rocchi bíró szabadot adott, Alena végre beállhatott Busquets helyére. Az angolok felívelték, a katalánok tisztáztak, a játékvezető meg lefújta a meccset.

Alenának úgy 60 másodperc jutott, labdaérintés nélkül.

Kedden a visszavágón talán több szerencséje lesz.

Rovatok