Index Vakbarát Hírportál

Costa tízpontos köténnyel idézte Ronaldinhót, Szczęsny feledtette Buffont

2019. április 11., csütörtök 10:11

A Juventus az Ajaxszal találkozott a Bajnokok Ligája szerda esti negyeddöntőjében. Bár a mérkőzésen a hazai csapat játszott valamivel jobban, végül az olasz bajnok számára kicsit kedvezőbb 1-1-es döntetlennel zárult a párharc első meccse.

Az eredménnyel tehát nem lehetnek elégedetlenek az olaszok, de a Juve híveit valószínűleg így is bosszantja, hogy a sérülése után visszatérő, és csereként a meccsbe nagyon jól beszálló Douglas Costa 86. perces szólója kapufával végződött.

Az Ajax védelmén nagyszerű csellel átszlalomozó brazil lövésénél centiken múlt, hogy a Juventus a meccs vége előtt percekkel megszerezze a vezetést.

Costa fél órát töltött a pályán, és nagyszerűen játszott, többek közt egy ilyen, tökéletesen kivitelezett, Ronadinho legszebb napjait idéző elasticóval kombinált kötényt is kiosztott.

Míg a Juve szurkolói a kifelé pattanó lövést átkozhatták, a mérkőzés első félidejében a hazai szurkolók érezhettek hasonlóképpen, csak nem a kapufa, hanem Wojciech Szczęsny irányában. A Juventus kapusa Hakim Ziyech lövését tornázta fölé egy látványosan bravúros védéssel még 0-0-nál. Bár a labda nem ment teljesen a sarokra, de elég jól helyezett és erős lövés volt, kivételes védést kellett bemutatnia a PSG-be távozó klublegenda, Gigi Buffon utódjának, hogy ne akadjon be a léc alá.

Bár sokan a csapat gyenge pontjának tartják a lengyelt – nem is mindig teljesen alaptalanul –, ám ha lövések hárításáról van szó, akkor a világ legjobbjai közé tartozik.

Rovatok