Index Vakbarát Hírportál

Smalling letarolta Messit, törés miatt aggódnak a Barcelonánál

2019. április 11., csütörtök 09:42

A Manchester United hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett szerda este a Barcelonától a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A spanyolok tökéletesen elégedettek lehetnek az eredménnyel, aminek tudatában nyugodtan várhatják a visszavágót, Lionel Messi állapota miatt viszont akad okuk az aggodalomra.

A Barca legjobbját a velevaló párharcra harcias nyilatkozatokkal hangoló Criss Smalling intézte el még 0-1-es állásnál a meccs 28. percében. Az angol középhátvéd irgalmat nem ismerő lendülettel, Messi háta mögül érkezett egy magas labdára, és a vállával letarolta a nála több mérettel kisebb argentint, akinek estében még az arcát is eltalálta visszakézből. Utóbbi mozzanat még a lassításban sem tűnt olyan jelentősnek, ám a látszat csalt, az ütés következtében Messi orrából dőlt a vér, és hamarosan az orra és a szemhéja is csúnyán feldagadt.

A világ egyik legjobb játékosa ezt követően nem is futballozott a tőle megszokott szinten, Valverde, a Barcelona edzője a meccset követően elmondta, hogy Messi játékát komolyan visszavetette a sérülés, és nehezére esett számára a légvétel.

Az edző szerint csütörtökön további vizsgálatokra lesz szükség annak megállapítására, hogy eltört-e az orra, illetve hogy mennyire súlyosak a zúzódásai, amelyeket az arcán szenvedett el. Sergi Busquets, a Barcelona középpályása a találkozót követően azt mondta csapattársa sérüléséről, hogy reméli, nem tört el  Messi orra, de az argentin feldagadt arca szerinte nem sok jót sejtet.

Rovatok