Index Vakbarát Hírportál

Solskjaer kimondta azt, amit eddig senki sem

2019. április 15., hétfő 13:59

A Manchester United norvég edzője, Ole Gunnar Solksjaer a West Ham elleni bajnoki után nyilvánosan is panaszkodott az UEFA-versenynaptár miatt, ami lerövidíti a pihenési időt, a regenerációnak pedig a szezon ezen szakaszában kifejezetten nagy jelentősége van.

Az volt az edző konkrét problémája, hogy szerda este lépett pályára a Barcelona ellen, most pedig már keddre ki van írva a következő meccs, miközben neki a szombati bajnokin is a maximumot kellett adniuk.

"Tényleg nem értem, hogy ennek mi értelme van. Az a párharc, amelyik kedden kezdődik és szerdán van a visszavágó, sokkal méltányosabb, mert több idő marad a pihenésre. Valaki elmagyarázhatná ezt nekem, miért van így" - fakadt ki. 

A Barca és a MU mellett természetesen négy tiszta pihenőnapja van az Ajaxnak és a Juventusnak is, a másik negyeddöntős párnak is.

A másik négyesnek, vagyis a City-Tottenham és a Liverpool-Porto párharcban ellenben hat tiszta pihenőnapot kapnak egy bajnoki mellett.

Az elmúlt 20 évben a BL ilyen ritmusban haladt, és Solksjaer volt az első, aki ezt az egyenlőtlenséget felvetette, igaz játékosként is meg kellett szoknia ezt a tempót. A sorsolásnál valóban előnyösebb, aki kedden kezdi a párharcot és szerdán fejezi be.

A Barcelona 1-0-ra nyert idegenben, a MU-nak hasonló bravúr kell a továbbjutáshoz, mint az előző körben a francia bajnok PSG-vel szemben.

Rovatok