Index Vakbarát Hírportál

Ne mondd el a feleségemnek, de az volt életem legjobb éjszakája

2019. április 16., kedd 12:02

A Manchester United hazai veresége után idegenben győzte le a PSG-t az előző körben (3-1-re), most a Barcelona ellen kellene hasonló bravúr, hogy az angolok ott lehessenek a Bajnokok Ligája legjobb 4 csapata között. Az első meccset ugyanis egy öngóllal a katalánok nyerték a múlt szerdán.

Barcelonához, a Nou Camp stadionhoz az MU edzőjét különösen kellemes emlékek fűzik, hiszen ott nyerte meg a BL-trófeát 1999-ben, ráadásul Ole-Gunnar Solskjaer lőtte a győztes gólt a 93. percben a Bayern Münchennek (2-1).

A kihagyhatatlan kérdést, visszanézte-e a gólját, a BBC tette fel az akkor becserélt játékosnak, aki persze egymilliószor láthatta azóta a találatot, hiszen ez volt az egyetlen olyan döntő, amikor egy csapat a 90. perc után elért két góllal, még a rendes játékidőben fordította a finálét a maga javára.

"Általában nem nézem vissza a teljes meccset, mert a 81. percben álltam be, de onnantól kezdve kifejezetten érdekes. A szurkolók is rendszeresen emlékeztetnek arra a meccsre. Megállított például egyszer valaki, hogy ne mondjam el a feleségének, de az volt a legjobb éjszakája" - felelte Solskjaer.

Íme egy kis összefoglaló, mi történt 20 éve. Beckham szögletét a másik csere, Sheringham csúsztatja meg, Solskjaer belekap, és egy pillanat múlva minden idők egyik legemlékezetesebb gólját látjuk. 

A híres 99-es döntő

A meccs előtt Solskjaert bosszantotta, hogy Sir Alex Ferguson nem adott neki lehetőséget kezdőként.

Az elmúlt 20 évben Solskjaer kétszer volt a Barca stadionjában. Egyszer elvitte a fiát a Clasicóra, másodszor pedig pár hete személyesen nézte meg a katalánok Atletico elleni 2-0-s győzelmét. Akkor hivatalból térképezte fel a jelenlegi ellenfelet.

"Azt a karaktert kell megmutatnunk, amit Párizsban, ahová szintén hátrányban utaztunk"

- adta ki a jelszót.

A visszavágó 21 órakor kezdődik, és az Index természetesen közvetíti, ahogy a Juventus-Ajax meccset is.

(Borítókép: Ole Gunnar Solskjaer 1999-ben. Fotó: Ben Radford / Hulton Archive / Getty Images)

Rovatok