Index Vakbarát Hírportál

Ronaldo rengeteget jelentett, de a futball nem matematika

2019. április 17., szerda 11:19

Massimiliano Allegri kiesett a Juventusszal a Bajnokok Ligájából, de úgy tervezi, hogy jövőre is ő lesz az olasz bajnokcsapat edzője.

„Maradok a csapatnál. Már beszéltem Andrea Agnelli elnök úrral, akivel a következő szezont tervezzük" – mondta Allegri, aki sorozatban ötödik bajnoki címét szerezheti a Serie A-ban.

A negyeddöntőben 3-2-es összesítéssel esett ki a Juventus. Az első meccs 1-1-e után az Ajax 2-1-re nyert Torinóban.

„Az Ajax nagyszerű csapat, ezt mondtam a játékosaimnak is. Remek játékosai vannak és kiváló futballt produkál, nem gondolnám, hogy esélytelennek lehetett volna nevezni őket, különösen azok után, hogy öt gólt rúgtak a Real Madridnak" – mondta Allegri.

A Juventus edzője kitért a kieséses szakasz mind az öt Juventus-gólját jegyző Cristiano Ronaldóra is, akit a nyáron éppen a Bajnokok Ligája megnyerése miatt szerződtettek. Első szezonjában nem járt sikerrel, és 2010 óta először fordul vele elő, hogy nem játszhat a BL elődöntőjében, írja az MTI.

„Ronaldo nagyban növelte az esélyünket a végső sikerre, és rengeteget jelentett nekünk a szezonban, különösen a BL-ben, ám a futball nem matematika. Az egy meg egy nem mindig kettő" – jegyezte meg az edző.

„Felejthetetlen este volt ez a számunkra. Magabiztosan és türelmesen játszottunk. A futballról alkotott filozófiánk teszi lehetővé, hogy felülmúljuk a várakozásokat. Nagyon nehéz ellenünk, ez ellen a filozófia ellen játszani" – mondta a továbbjutás után az Ajax edzője, Erik ten Hag.

Rovatok