Index Vakbarát Hírportál

Nem fogunk elnézést kérni, mert van egy Messink

2019. április 17., szerda 09:40

Ernesto Valverde szerint az első perceket leszámítva csapata, az FC Barcelona jól játszott kedden a Manchester United ellen, így gond nélkül jutott a futball Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

„Az első öt perc nehéz volt, mert a Manchester erősen kezdett, de a további nyolcvanötben nem is játszottunk olyan rosszul" – értékelt a 3-0-ra megnyert, hazai negyeddöntős visszavágó után.

A tréner úgy látta, hogy az MU nyomás alá helyezte őket, már elöl megkezdte a letámadást az elején, amikor azonban megtalálták a passzsávokat, sikerült birtokolniuk a labdát és helyzeteket tudtak kialakítani.

Valverde azt mondta, hogy csapata - amely 4-0-s összesítéssel lépett tovább - nagyon motivált volt, mert az elmúlt években nem jutottak be a legjobb négy közé.

„Messi sokszor húzott már ki minket nehéz helyzetből. Temészetesen fontos pillanatban lőtt gólt, de mi nem fogunk elnézést kérni azért, mert van egy Messink. Szerencsénk van, hogy velünk van" – tért ki Valverde a két gólt szerző csatárára.

Ole Gunnar Solskjaer azzal kezdte értékelését, hogy a keddi visszavágón nyilvánvaló volt a két csapat közötti különbség. Elsősorban az, hogy mennyire jól él a lehetőségeivel a Barcelona. Ő is úgy látta, hogy jól kezdtek, igaz, szerinte ez a szakasz negyedóráig tartott, azután viszont négy perc alatt kétgólos hátrányba kerültek.

Játékosai hozzáállásával elégedett volt, de úgy vélekedett, sokat kell dolgozni azért, hogy komoly előrelépés történjen. „Egyik napról a másikra nem fognak megváltozni a dolgok."

Ő is kitért Messire, aki - amint azt megjegyezte - ezúttal is bizonyította, miért nyert annyi címet. „Készülhetünk rá előzetesen, de ha van elég ideje és tere, akkor úgyis helyzeteket alakít ki és gólokat szerez."

Arról, hogy Messi második góljánál a labda átcsúszott a vetődő David De Gea alatt, úgy fogalmazott: ha egy kapus hibázik, akkor azt szalagcímben hozzák, és semmi másra nem emlékszünk a teljesítményéből. „Pedig egyébként nagyszerű védéseket mutatott be."

(MTI/Goal.com)

Rovatok