Index Vakbarát Hírportál

Hollandiában szinte nemzeti ünnep az Ajax BL-elődöntőbe jutása

2019. április 19., péntek 08:52

A holland futballszövetség bejelentette, hogy az Ajax nem várt Bajnokok Ligája-elődöntőbe jutása miatt elhalasztják a bajnokság teljes 33. fordulóját, nem csak az Ajax mérkőzését teszi odébb az április végi fordulóban.

Az ok egyszerű: a KNVB szerette volna, ha az utolsó két fordulóban minden mérkőzést egy időben rendeznek, azzal viszont nem számoltak, hogy az Ajax (vagy a szintén BL-induló PSV) eljuthat ilyen messze a Bajnokok Ligájában, így összetorlódtak a mérkőzések, és az Ajaxnak április 28-án a De Graafschap ellen kellett volna játszania az eredeti kiírás szerint az április 30-i, Tottenham elleni első eldöntős meccse előtt, ezt viszont tiltják a szabályok, hiszen két napon belül nem lehet két tétmeccse egy csapatnak.

29-e vasárnapra nyilván nem tudták áttolni a fordulót, 27-e péntek viszont a Király Napja ünnepség, illetve a hozzá kötődő események miatt nem jöhetett szóba, ezért a KNVB kérésére a teljes 33. fordulót tolják, méghozzá május 15-re.

Vagyis az Ajaxnak egy hete lesz pihenni és készülni a Tottenham elleni első, idegenbeli mérkőzésre.

A halasztás egyébként érthető a KNVB részéről, hiszen jelen állás szerint 30 forduló után az Ajax és a PSV is 74 ponttal áll (a harmadik Feyenoord 56 ponttal jön mögöttük), tehát izgalmas csata várható a bajnoki aranyért a maradék négy fordulóban.

via NSO

Rovatok