Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona 3-0-val a BL-döntő küszöbén

2019. május 1., szerda 23:21

Érezte a Liverpool vezetőedzője, Jürgen Klopp, hogy valami váratlant kell húznia a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első, idegenbeli meccsére, és kockázatos, támadó felfogásban küldte ki csapatát a meglepően defenzív hazai csapat ellen. Ez a húzás ziccereket ugyan nem, de folyamatos nyomást hozott az angoloknak, akik az első öt percben akár büntetőt is rúghattak volna, ám Björn Kuipers játékvezető nagyon határozottan jelezte Sadio Mané elestekor, hogy még a videóbíróval sem akarja megnézetni az esetet.

A korai angol rohamok után picit lassult a mérkőzés tempója, majd a Liverpool kicsit meg is torpant, amikor Kloppnak sérülés miatt bele kellett nyúlnia a középpályába – Naby Keïta helyére Jordan Henderson állt be a 23. percben.

Három perccel később aztán hátrányba került a Liverpool: a védelmük jobb szélén addig is sok gondot okozó Jordi Alba adott tökéletes passzt a védők mögé berobbanó Luis Suáreznek, aki nem hibázott, megszerezve a vezetést.

A bekapott góltól nagyon felpörgött a Liverpool, ám komoly ziccert így sem tudtak kialakítani, hiába okozott folyamatosan gondot a Barcelona kapuja előtt Gerard Piquééknek Mané sebessége és Mohamed Szalah kreativitása.

A Liverpool lendülete a második félidőre sem hagyott alá, a szünet után gyorsan három veszélyes lövéssel kezdtek. Előbb James Milner csavart keresztbe a kapu jobb sarka felé, majd Szalah lőtt balról keresztbe, aztán ismét Milner jött, akit a Szalah passzát átlépő Georginio Wijnaldum hozott helyzetbe, de hiába – az angol szélső bár elég erősen eltalálta a labdát, az középre, pontosan Marc-André ter Stegenhez ment, aki az előző két lövést is magabiztosan tolta mellé.

Az egyre veszélyesebben játszó Liverpool magabiztosan irányított, és talán már kezdte volna felőrölni a hazaik védelmét, amikor a Barcelona némi szerencsével megduplázta az előnyét. Lionel Messi több védő között vezette előre a labdát, majd hozta lövőhelyzetbe az első gólt szerző Luis Suárez, az uruguayi viszont csak kapufát talált. Szerencséjükre a labda a középen teljesen üresen érkező Messihez pattant, ő pedig nem hibázott az üres kapuval szemben, és így a 75. percben már 2-0-ra vezetett a Barcelona.

A szinte megállíthatatlan formában játszó Messi hét perccel később újabb liverpooli segítséget kapott: Fabinho szabálytalankodott 25 méterre a kaputól, pont a pálya közepén, Messi pedig ennyire tökéletes szögből nem nagyon szokott hibázni, és

VÉDHETETLENÜL CSAVART A JOBB FELSŐ SAROKBA, 600. GÓLJÁT SZEREZVE A KATALÁN KLUBBAN.

Barcelona-Liverpool 3-0

A Liverpool érezve a veszélyt mindent egy lapra feltéve kezdett támadni, de bármennyire küzdöttek, sehogy sem akart jönni a gól. A hajrára csereként beállt Roberto Firmino gyorsan felvette a meccs ritmusát, de az első lövését lövését a gólvonalról kotorták ki a hazai védők, majd a kipattanóból egyből tüzelő Szalah lövése a kapufán csattant óriási erővel.

A végén a Liverpool szinte egy emberrel védekezett, így a Barcelona két veszélyes kontrát is vihetett az utolsó percekben, de az elsőnél Luis Suárez volt túl önzetlen, a 97. percben, másodpercekkel a lefújás előtt pedig Ousmane Dembélé lőtte telibe ziccerben a Liverpool kapusát, Alissont.

3-0-s hazai sikerével a Barcelona nagyon közel került hozzá, hogy a 2014-15-ös szezon után újra BL-döntőt játsszon, akkor a Juventust győzték le 3-1-re.

barcelona liverpool

Rovatok