Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Hogy szenvedni fogunk-e? 100 százalék

2019. május 1., szerda 14:13

Szerda este két, egyaránt ötszörös BEK-, illetve BL-győztes csapat, a Barcelona és a Liverpool játszik egymással a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón a Liverpool német vezetőedzője, Jürgen Klopp igyekezett levenni a nyomást csapatáról.

Klopp szerint lehetetlen, hogy tökéletesen játsszanak a Nou Camp-ban, biztos, hogy fognak hibázni a meccs során.

Hogy szenvedni fogunk-e? Ó, igen, ez 100 százalék.

– jelentette ki határozottan.

Hozzátette, hogy biztosan lesznek lehetőségeik is, reméli, hogy ezeket ki tudják majd használni. Felszabadultan, a saját futballjukat kell játszaniuk egy olyan remek csapat otthonában, mint a Barcelona.

Klopp azt mondta, hogy a döntetlen nem lenne legrosszabb, bár nem ezért érkeztek Barcelonába, elfogadná ezt az eredményt a visszavágó előtt.

Klopp nem ért egyet azzal a véleménnyel, hogy Xavi és Iniesta nélkül már nem ugyanaz a Barcelona. Szerinte a katalánok 20 éve folyamatosan versenyben vannak a legmagasabb szinten, míg a Liverpool csak az elmúlt egy-két idényben ért fel oda.

A Barcelona már megnyerte az idei spanyol bajnokságot, míg a Liverpool 29 éve készül erre Angliában. Most talán minden eddiginél közelebb van ehhez a Liverpool, csak 1 pont a hátrányuk a listavezető Manchester City mögött.

Ugyanakkor Klopp szerint ez nem jelenti azt, hogy ne összpontosítanának szászszázalékosan a BL-elődöntőkre, a céljuk most is az, a tavalyi évhez hasonlóan, hogy újra döntőt játsszanak. Azt egyelőre nem tudja megmondani, hogy melyik sorozatban lehet nagyobb esélyük.

Rovatok