Index Vakbarát Hírportál

Félájultan támolygott edzőjéhez a tottenhames, ketten vonszolták az öltözőbe

2019. május 1., szerda 08:07

Súlyos kritikával illették az angol sajtóban a Tottenham Hotspur orvosait, miután az általuk játékra alkalmasnak talált Jan Verthongen a pályára való visszatérése után szinte rögtön rosszul lett, és nem sokon múlt, hogy ájultan essen össze a Bajnok Ligája keddi elődöntőjében.

A belga védő az Ajax 1-0-s győzelmét hozó londoni mérkőzés 32. percében fejelt össze saját csapattársával, Toby Alderweirelddel. Verthongen orrán szétnyílt a bőr, és vérző arccal feküdt a fűben a szerencsétlen ütközés után. A Tottenham orvosai előbb a pályán, majd a pálya mellett ápolták, illetve vizsgálták, de aztán pár perc múlva már azt mutatta a kamera, hogy átveszi a véres szerelését, és ismét játékra jelentkezik.

A játékvezető a hazai csapat orvosaira nézett, majd visszaengedte a pályára Verthongent. Alig 30-40 másodpercnek kellett eltelnie, hogy kiderüljön, ez komoly hiba volt. A labdarúgó ugyanis feltartott kézzel, összegörnyedve jelezte, hogy egyáltalán nincs jól, majd a pálya szélére botorkált, láthatólag hányingerrel és súlyos szédüléssel küzdve.

Az ájulás határán lévő játékost a Tottenham edzőjének, Mauricio Pochettinónak kellett átkarolnia, hogy ne rogyjon össze, majd többen érkeztek sietve, és végül két-három stábtag segítségével tudták csak állva letámogatni a pályáról, majd bevinni az öltözőbe. Az öntudatlannak tűnő játékos, ekkor már csak húzta maga után a lábait.

A mérkőzést követően a Tottenham edzője azt mondta, hogy Verthongent az orvosi stáb az ekkor szükséges gyorstesztek után engedte csak vissza a pályára, amelyeken megfelelő eredményt produkált. Ugyanakkor arra is utalt, hogy a döntés végső soron a játékosé volt.

Verthongen nem sokkal a meccs után kiadott közleményében azt írta, hogy bár az eset ijesztő volt, de szerencsére nem szenvedett sem törést, sem bármilyen más súlyosabb sérülést.

Rovatok