Index Vakbarát Hírportál

Rövid volt a sorfal, ezt használta ki Messi

2019. május 2., csütörtök 08:08

Élete talán legnagyobb, talán legfontosabb és szinte biztosan legtávolabbi szabadrúgásgólját lőtte Lionel Messi a Liverpoolnak szerda este, a Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén.

Az argentin 26-27 méterről rúghatta el a labdát, ami gyönyörűen és valószínűleg védhetetlenül csavarodott a jobb felső sarokba. A világ egyik legjobb kapusa, a szezonban már többször bravúrosan hárító Alisson sem tudta védeni.

Lionel Messi Free Kick Barcelona vs Liverpool 3-0

Mégis hibázott a gólnál. Az ismétléseket megnézve láthatjuk, hogy a labda a sorfal jobb szélén álló Joe Gomez mellett, kábé fejmagasságban kanyarodott el a labda: ha Gomez mellett áll még valaki, abban szinte biztosan elakadt volna. Vagyis a fal rövid volt, Alisson csak négy embert kért, eggyel több kellett volna.

Általában alapból ő és a többi kapus is legalább öt embert állít, de a labda annyira messzire volt a kaputól, hogy a brazil úgy gondolhatta, megoldja néggyel is.

Golazo de Messi todos los ángulos

Ez volt a harmadik gól a meccsen, a Barcelona 3-0-ra győzött, és jó esélyekkel megy a visszavágóra. Teljesen nyugodtak viszont nem lehetnek, mert Ousmane Dembele a hosszabbítás legvégén óriási ziccert helyezett Alisson kezébe, így a sokkal megnyugtatóbb négy gól előny nem jött össze. Egy éve a Barcelona a Roma elleni második negyeddöntőre is három gól előnnyel ment, a 4-1-es hazai siker után 3-0-ra kikapott idegenben, és kiesett. A Liverpool most 3-0-val hosszabbításra mentené a párharcot.

A visszavágót kedden játsszák.

Rovatok