Index Vakbarát Hírportál

Klopp: Nem hinném, hogy tudunk ennél jobban játszani

2019. május 2., csütörtök 08:55

3-0-ra verte a Barcelona a Liverpoolt a Bajnokok Ligája-elődöntő első meccsén szerdán hazai pályán, de a csapat szupersztárja és edzője is arról beszélt, a párharc még nem dőlt el. Főleg, hogy az eredmény túlzó, a Liverpool a második félidőben 25 percen át teljesen benyomta a Barcát, ami a labdabirtoklást is elvesztette 52-48%-ra, ilyesmi otthon szökőévente se fordul elő vele.

Nem vagyunk hozzászokva, hogy nincs nálunk a labda, kissé szenvedtünk. De nem kaptunk gólt, és ez nagyon fontos. A szünet után benyomtak minket, és ugyan jó előnyünk lett a végére, tudjuk, hogy még nincs vége. Az Anfield nagyon kemény hely idegenben

- idézte Messit az ESPN.

Ernesto Valverde nagyjából ugyanezt emelte ki, csak annyit tett hozzá,

"ez az eredmény hasonló a tavalyihoz, a Roma ellen is három gól előnyünk volt".

Egy éve a BL-negyeddöntőben 4-1-re verték az olaszokat, aztán Rómában 3-0-ra kikaptak, és kiestek.

Messi a visszavágó mellett saját közönségét is értékelte, nem éppen pozitívan. Az volt a baja, hogy a sokat kritizált Coutinho lecserélésénél a brazilt kifügyülték a nézők.

A szezon kulcsszakaszában vagyunk, egységesebbnek kell lennünk, mint valaha, nem most kell kritizálni. Segítenünk kell egymást és összetartani. Ronda dolog így kezelni egy ilyen játékost, amikor lecserélik.

Jürgen Klopp Liverpool-edző különbséget tett a játékuk és a végeredmény között.

"Ilyen a futball, gólt kell lőni, és ők lőttek hármat, mi egyet se, bár nagyon jól játszottunk. A srácok szuper meccset játszottak, de nekik néhány pillanat elég volt. Mit mondhatnék? Örülök a teljesítménynek, nem örülök az eredménynek. Ez van. Kiváló volt, hogy nehéz helyzetbe hoztuk őket, és ahogy kézben tartottuk a meccset.

Hogy őszinte legyek, nem hinném, hogy tudunk ennél jobban játszani."

A visszavágó szerinte sem lefutott, nagyon számít a Liverpool-közönségre: "A 3-0 nem a legkönnyebb eredmény, de van még egy meccs, és ott lesz a népünk".

A Liverpool-Barcelonát kedden játsszák.

Rovatok