Index Vakbarát Hírportál

Klopp gondolt a labdaszedők taktikájára is, így lett meg a győztes gól

2019. május 8., szerda 14:47

A Barcelona 4-0-s legyőzése óta mindenki Trent Alexander-Arnold zsenijét magasztalja a Liverpool negyedik gólja előtti szögletnél bemutatott szemfülességért, ám a gyorsan elvégzett pontrúgás nemcsak az ösztönös kiszámíthatatlanság diadala volt, hanem legalább annyira a minden részletre kiterjedő szervezettségé is.

Alexander-Arnold ugyanis hiába szúrta volna ki a szögletre letett labdától elsétálóban, hogy a Barcelona-védők teljesen üresen hagyták Origit, ha a labdaszedő előtte nem adja gyorsan vissza a labdát. A labdát visszaadó 14 éves srác viszont nem csak magától volt ennyire gyors.

Az Independent szerdai cikke szerint ugyanis a Liverpool elemzői az elődöntő első mérkőzését kielemezve többek közt azt is megállapították, hogy a Barca játékosainak figyelmét szinte minden egyes ellenük megítélt szögletnél vagy bedobásnál lekötötte a bírói döntés kommentálása, és ezért rendre lassan rendezték a soraikat.

Miután felhívták Jürgen Klopp figyelmét a dologra, az edző felismerte a benne rejlő lehetőséget.

Klopp ezután eljuttatta utasítását a labdaszedők felügyeletével megbízott Carl Lancasternek, aki a klub akadémiáján dolgozik mentorként. Lancaster pedig kedden reggel a labdaszedők eligazításán minden gyerek figyelmét felhívta rá, hogy a lehető leggyorsabban szolgálják ki labdával a Liverpool játékosait.

A negyedik gól előtt szöglethez legközelebb elhelyezkedő Oakley Cannonier pedig a 79. percben nem felejtette el a meccs előtt kapott utasítást: egyrészt gyorsan visszadobda a labdát Arnoldnak, másrészt rögtön ki is kérte a pályára bekerülő másik labdát – amit épp a gólszerző Origi gurított ki hozzá –, hogy folytatni lehessen a játékot.

A többi pedig már futballtörténelem.

Rovatok