Index Vakbarát Hírportál

Barcelona: Minden idők legnagyobb égése

2019. május 8., szerda 10:49

A valaha volt legröhejesebb égés, a Barca története legsötétebb oldalát írta. Ahogy Rómában történt, Valverde csapata nem tudta beosztani az előnyét, és a negyedik gól kiejtette

- írja a barcelonai SPORT című újság szerdai címlapja, ami teljesen feketén jelent meg a Barcelona keddi, liverpooli BL-kiesése után.

Ernesto Valverde edző emberei 3-0-ról indultak, egy hete Messi zsenialitása hozta a győzelmet és a magabiztos előnyt a visszavágóra.

De a történelem ismételte önmagát, egy éve, a BL-negyeddöntőben a Barca 4-1-re ütötte ki a Romát, majd a visszavágón 3-0-ra kikapott, és kiesett.

"A legfájóbb, hogy megismétlődött az egész, tavaly ugyanez volt, és most megtörtént újra. Nem tudom, hogyan befolyásolja ez a jövőmet, de edzőként vállalnom kell a felelősséget"

- ismerte el a tagadhatatlant Valverde. Ami azt jelenti, tudja, hiába hosszabbították meg a szerződését a télen plusz egy évre, az állása enyhén szólva is veszélyben van.

Valverdének sok a Bajnokok Ligája

- ezt már a lap egyik főmunkatársa írja, aki arra világít rá, hogy hiába nyerte meg a tréner tavaly és idén is a spanyol bajnokságot fordulókkal a vége előtt, és jutott be a Spanyol Kupa döntőjébe címvédőként újra, a nagy célt megint csak elbukta, ráadásul pontosan ugyan úgy, nevetségesen, eltékozolhatatlannak gondolt előnyről.

A Barca újra nem tudott gólt lőni idegenben, pedig csak egyet kellett volna, és akkor simán bekaphatta volna a négyet is, továbbjut.

Más meccs volt, mint egy éve, a Liverpool briliánsan kezdett, gyorsan bekaptuk az első gólt, de reagáltunk, ám nem használtuk ki a helyzeteinket. Aztán jött a negyedik gól. Ha kikapsz 4-0-ra, nincsenek kifogások, jobbak voltak nálunk

- ennyit tudott még hozzátenni Valverde, akinek utódjáról hamarosan elkezdenek beszélni.

Xavi, a klub legendás futballistája épp múlt héten jelentette be, 39 évesen befejezi játékospályafutását, és edzősködni akar. Semmi tapasztalata nincs a kispadon, de olyan ember, aki mögé minden barcelonai beállna.

A Barcelona-elnök Bartomeunak biztosan lépnie kell, mert Valverde 100 százalékban az ő embere, vagyis eggyel feljebb övé a kudarc. Aki még eszébe juthat első körben, Erik Ten Hag, a szintén BL-elődöntős Ajax edzője, aki alól nyáron szétszedik a csapatot - épp a Barca igazolta le legjobb középpályásukat -, így Amszterdamban nem sok értelme lenne maradnia. Ő korábban a Bayernnél dolgozott a tartalékoknál, úgy tudni, a németek szívesen visszavinnék, immár vezetőedzőnek.

Rovatok