Index Vakbarát Hírportál

Az Ajax-kapitány nem rúgta el a labdát a győztes gól előtt

2019. május 9., csütörtök 08:49

Már az ötperces hosszabbítás is letelt az Ajax-Tottenham BL-elődöntő visszavágóján, amikor az angoloktól Lucas Moura harmadszor is a kapuba talált, így a Spurs továbbjutott a döntőbe, az Ajax 2-0-ás félidei vezetésről kiesett.

Erik ten Hag fiatal csapata összeomlott, összesítve 3-0-ás előnyről szórakozta el a döntőt, mindössze bő 45 perc alatt.

Mint egy rémálom. Nem tartottuk őket nyomás alatt a szünet után. Pedig előtte mindent jól csináltunk, sínen voltunk. Buta gólokat kaptunk. Annyira közel voltunk, aztán bement a labda

- kesergett a hollandok 19 éves kapitánya, Matthijs de Ligt.

Volt is rá oka, az utolsó pillanatban feléje gurult a labda, ő ért hajszállal hamarabb oda, de valamiért nem rúgta el azt Lucas elől, a brazil pedig egyből tüzelt.

Az Ajax-edző szerint nagyon kegyetlen volt a futballtól, ami történt.

A futball lehet gyönyörű és lehet szörnyen kegyetlen. Utóbbit kellett most megtapasztalnunk. Remek BL-t futottunk, egy másodpercre voltunk a döntőtől, emiatt a csapatom dicséretet érdemel, büszke vagyok rájuk. De a második félidő elején kiengedtük a kezünkből a meccset. 2-2 után újra domináltunk, és helyzeteink voltak. Keserű érzés, hogy azokból egy sem ment be, és hogy szerencsés gólt lőttek az utolsó másodpercekben, talán azokon is túl

- idézte az ESPN a trénert, akinek csapata a Real Madridot és a Juventust is kiverte az elődöntőig.

(Az alábbi videón látni, De Ligt valamiért habozott az utolsó gólnál.)

Lucas Moura győztes gól



Ten Hag külön nem emelte ki, hogy majdnem negyedórával a vége előtt a második gólt szerző Ziyech kapufát rúgott, előtte pedig centiket tévesztett, balszerencsés volt - vagy nem volt elég pontos.

Az Ajax 1997 óta először játszhatott volna BL-döntőt, a Spurs története első döntőjére készül.

Rovatok