Index Vakbarát Hírportál

A Barca máris piacra dobta története legdrágább futballistáját

2019. május 9., csütörtök 15:25

Philippe Coutinho lehet az első távozó az FC Barcelonánál, amely a Bajnokok Ligája-elődöntő 3-0-ra megnyert első mérkőzése után kedden 4-0-ra kikapott a liverpooli visszavágón, ezzel kiesett a sorozatból.

A spanyol sajtó szerint a "tragikus" és "megbocsáthatatlan" kudarcnak hamarosan meglesznek az "áldozatai", akik közül a brazil légiós lehet az első. A 26 éves támadó sokadszor volt a leggyengébb ember a pályán, de így is csak a 60. percben cserélte le Valverde edző.

A Marca csütörtökön arról írt, hogy a tavaly a Liverpooltól 135 millió euróért érkezett Coutinho szerződése elvileg 2023-ig érvényes, ám mivel "kedden nemigen volt a pályán nála rosszabb játékos, és korábban sem igazolta hírnevét, nincs jövője a katalán klubnál".

Sovány vigasz a Barcának, hogy a brazil szerződésében van egy záradék, mely szerint BL-győzelem esetén további ötmillió eurót kellett volna fizetni érte a Liverpoolnak.

A barcelonai Sport.es kiemeli, hogy Coutinho Valverde kifejezett kívánsága volt, minden esélyt megkapott az edzőtől, akkor is, amikor már nem szolgálta meg, ennek ellenére sem teljesített.

Liverpoolban vált ismét bizonytalanná Ivan Rakitic jövője a klubnál. Pár hónapja még a legjobbak között volt, a Pool elleni első meccsen is megmentette a Barcát, de Angliában hibát hibára halmozott. Tavaly nyáron a PSG 50 milliót adott volna érte, azóta eltelt egy év, ha 31 évesen korrekt ajánlat jön érte, valószínűleg mehet.

A harmadik nagyobb távozó Samuel Umtiti lehet, neki nincs köze a liverpooli eseményekhez. Októberben megsérült, de nem műttette meg magát, majd februári visszatérése óta térde még mindig nem az igazi. A Barca-orvosok emiatt műtenék, de ő továbbra is az alternatív gyógymódokban bízik. Pár kisebb meccsen játszott tavasszal, a fontosabbakra nem merték betenni, nem ok nélkül.   

A madridi AS sportnapilap úgy tudja, hogy Coutinho mellett legalább tíz futballista távozhat a spanyol bajnoktól, mivel a vezetés "a tervezettnél sokkal nagyobb forradalomra kényszerül". Ez ugye majdnem a fél keret, a fentieken kívül biztosan megy a kiváló cserekapus, Jasper Cillessen - alig védhetett -, a kölcsönben lévő Murillo és Prince Boateng. A szélső Malcom is csak pihentetés esetén került a csapatba, természetes, hogy többet akar játszani. Thomas Vermalen szerződése kifut a nyáron, 33 éves, nem hosszabítanak vele. Rafinha sérülésből lábadozik, nem valószínű, hogy számolnak vele. Összesen már 9 futballistánál járunk.

Ugyanilyen bizonytalan Ernesto Valverde edző pozíciója, a Barcának még 25-én van egy Spanyol Kupa-döntője, ez után szinte biztosan felállítják. (Index/MTI)

Rovatok