Index Vakbarát Hírportál

Klopp finoman odaszúrt Guardiolának

2019. május 28., kedd 14:48

A Liverpool vezetőedzője szerint Roberto Firmino rendbe jön szombatig, és pályára léphet a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében. A brazil csatár egy hete állt újra edzésbe azután, hogy izomsérülés miatt kihagyta a Barcelona elleni visszavágót a BL elődöntőjében, valamint lemaradt a bajnoki hajráról is. Az első napokban könnyített edzésmunkát végzett, és azóta is speciális program alapján készül.

"Az alapján, amit eddig láttunk, jól néz ki. Biztos vagyok benne, hogy rendben lesz"

- mondta Jürgen Klopp már Spanyolországban.

Georginio Wijnaldum, a csapat holland középpályása kiemelte: Firmino jelenléte nagyon fontos a számukra.

"Ő már elöl megkezdi a letámadást, mi pedig megpróbáljuk követni őt, amikor pedig nálunk van a labda, úgy viselkedik, mintha egy plusz középpályásunk lenne. Minden irányban követjük őt, emellett a védekezésben is segít"

- indokolta. Firmino szerepét épp ő vette át az elődöntőben, és kettőt vágott a négyből.

Kloppra nem kis feladat vár, hogy az ideális csapatot megtalálja, hiszen a csereemberek nagyot alkottak az elődöntőben. Jürgen Klopp kitért Naby Keitára is, akinek a szerepeltetésére semmi esélyt nem lát.

A spanyolok megkérdezték tőle,mit gondol Pep Guardiola nyilatkozatáról, aki azt mondta, hogy az angol bajnokság fontosabb és értékesebb, mint a BL. 11 hónapon át kell ugyanis formában tartani a csapatot.

"Neki ezt kell mondania, mert ő rég játszott döntőt, míg a bajnokságot tavaly és idén is megnyerte. Mi is meg akartuk, mindent megtettünk érte, neki jött össze."

Guardiola 2011 óta nem volt érdekelt döntőben, mert miután eljött a Barcelonától, a Bayernt az elődöntőben megállították.

A Real Madridtól elszenvedett tavalyi vereség után egy év után ismét esélyük nyílik a BL-sikerre, és bár most ők tapasztaltabbak, mint ellenfelük, nem ez jelentheti az igazi különbséget. 

"Azt kell alkalmazni, amivel eljutottunk a döntőig."

Rovatok