Index Vakbarát Hírportál

Újfajta csapatkép készülhet a BL-döntő előtt, az UEFA engedett Pochettinónak

2019. június 1., szombat 13:02

A football.london az edzőre hivatkozva arról számolt be péntek esti hírében, hogy az UEFA hivatalos közleményben reagált Mauricio Pochettino kérelmére, amit a Tottenham szakvezetője a Liverpool elleni szombat esti Bajnok Ligája-döntő előtti csapatfotózás kapcsán fogalmazott meg a szövetség irányába. A hírről maga az edző tájékoztatta a sajtó képviselőit pénteken.

Pochettino az újságíróknak elmondta, hogy az UEFA elfogadta kérését, és a protokoll megváltoztatásával lehetőséget biztosít rá, hogy a szombat esti madridi döntő előtt ne csak a kezdőcsapat játékosaival készülhessenek el az ilyenkor szokásos csapatképek.

Pochettino ugyanis azt nehezményezte a szervezetnél, hogy a BL-döntő előtt hagyományosan csak a kezdőcsapatot örökítik meg, ami szerinte több szempontból is helytelen eljárás. Kifogása szerint miközben a kezdő 11 tagjait a csapatképen időtlen időkre megörökítik, addig lehet, hogy épp egy olyan játékos dönti majd el a meccset, aki csereként lépett pályára, és nem lesz látható a fotón.

Az UEFA pénteken tudatta a hírt az edzővel. A hivatalos közlemény szerint a szervezet felhívja rá az érintettek figyelmét, hogy egy új protokoll szerint zajlik majd a mérkőzés felvezetése a 2019-es BL-döntőn. 

"Miután a csapatok felsorakoztak, és a játékosok kezet fogtak a játékvezetőkkel, két különböző csapatkép elkészítésére van lehetőség. Az elsőn a kezdőcsapat tagjai szerepelnek, a másodikon viszont a hozzájuk csatlakozó cserejátékosokkal együtt az egész csapat" – írta az európai szövetség.

Pochettino örömét fejezte ki, hogy meghallgatták a kérését, mivel az, hogy a keret mind a 25 játékosa ott lehet a képen, szerinte több egy egyszerű gesztusnál. Az újfajta csapatkép a Fair Play szellemét is szolgálja, illetve kifejezi az összetartozás fontosságát, azt hogy a csapatban valamennyi játékos egyformán számít.

Rovatok