Index Vakbarát Hírportál

A Barcelona nem tudott gólt lőni hazai pályán a Slaviának

2019. november 5., kedd 18:50 | aznap frissítve

A Barcelona-Slavia Praha és a Zenit Szentpétervár-RB Leipzig mérkőzésekkel elkezdődik a Bajnokok Ligája csoportkörének második fele. Az F csoportban a Barcelona egy győzelemmel már biztosan tovább is juthatott volna az egyenes kieséses körbe. Eközben a BL legszorosabb csoportjában, a G-ben kicsit tisztult a kép a Zenit és az RB Leipzig meccse után.

A kis cseh csapat meglepte a Barcát

Az első félidőben a Slavia Praha egyáltalán nem volt megilletődve a Camp Nouban, mindkét kapu előtt sorra alakultak ki a nagyobb gólszerzési lehetőségek. A meccs első perceiben szinte csak a Barcelona birtokolta a labdát, de komolyabb veszélyt nem jelentettek a csehek kapujára. Nem úgy a Slavia, akik amikor végre a labdához jutottak, egyből gólhelyzetbe is kerültek, a 4. percben Petr Sevcik adott be a jobb oldalról, a beadásba a Barca védője, Clement Lenglet ért bele, de a kapura tartó labdát a visszavetődő Marc André ter Stegen nagy bravúrral védte.

Pár perccel később a Barcelona válaszolt a csehek helyzetére, Gerard Pique remekül indította a jobb szélen Nélson Semedót, a portugál védő közeli lövését azonban Ondrej Kolár kapus lábbal védeni tudta. A gólhoz Lionel Messi járt a legközelebb a 35. percben. A saját térfeléről indult el a Slavia kapuja felé, egészen a tizenhatosig vezette a labdát, az óriási lövése csak pár centit tévedett, a kapufán csattant. A félidőn végén a Slaviának sikerült a Barcelona kapujába jutattnia a labdát, de Jan Bořil lesről fejelt kapura, amit egyébként ter Stegen védett, de a kipattanó labdát Nicolae Stanciu már hiába lőtte a kapuba.

A második félidő már egyértelműen a Barcelonáé volt, de Kolárnak ma nem tudtak gólt lőni. Az 58. percben Messi passza után Arturo Vidal lőtt a kapuba , de az argentin klasszis már lesen kapta a labdát, így a gól is érvénytelen lett. A 0-0-s végeredmény a Barcelonának csalódás lehet, de a továbbjutásuk így sem lehet kérdéses. A Slavia Praha a második pontját szerezte a BL-ben, a San Siro után a Camp Nouból is elvittek egy pontot, teljesen megérdemelten.

fcb-slav

Gulácsiék fontos meccset nyertek

A Zenit Szentpétervár és az RB Leipzig meccs első félidejében a videóbíró volt az egyik főszereplő. A 14. percben a lipcseiek balhátvédje, Marcel Halstenberg lőtt gólt, amit azonban a játékvezető nem adott meg, mert a gól előtt egy másik lipcsei játékos, Christopher Nkunku kezére pattant a labda, ami az új szabályok szerint már minden esetben szabálytalan. A 31. percben aztán a Zenit előtt adódott lehetőség, Douglas Santos cselezgetett a tizenhatosnál, majd Lukas Klostermann akasztotta. Elsőre úgy tűnt, hogy a szabálytalanság a tizenhatos vonalán történt, ennek ellenére a visszanézés után Zenit csak szabadrúgással jöhetett, amivel nem tudtak élni.

Úgy tűnt, hogy az első félidőben már nem is lesz gól, de a három perces ráadás utolsó percében a lipcseiek szabadrúgást harcoltak ki a zenit kapujához közel. Marcel Sabitzer lövése a sorfalról lepattant, de pont Diego Demme elé, aki az átvétel után kilőtte az alsó sarkot, 0-1.

A második félidőben a Leipzig tovább növelte az előnyét, a 64. percben Emil Forsberg remekül ugratta ki Marcel Sabitzert az orosz védők között, aki aztán elhúzta a labdát Kerzsakov kapus mellett, és a kapuba lőtt, 0-2.

Az RB Leipzig azzal, hogy oda-vissza le tudta győzni a Zenitet, nagy lépést tettek a továbbjutás felé. Két meccsel a csoportkör vége előtt kilenc ponttal vezetik a G csoportot.

zenit-rb

Rovatok