Index Vakbarát Hírportál

Mourinho kikapott és a legjobb csatárát is elveszítette

2020. január 1., szerda 17:59

Kikapott a Tottenham a Southampton vendégeként az újévi angol bajnoki fordulóban. José Mourinho csapata enerváltan mozgott, és a 17. percben hátrányba került. Danny Ings kapott egy jó indítást, Alderweireld mellett visszavette a labdát a büntetőterületen belül, a védő még akkor is térden volt, amikor a hálóban kötött ki a labda.

Ings csele és gólja

Az igazi csapás a második félidőben érte a portugál edzőt. Harry Kane ugyanis miután lesről szerzett egy gólt, a combjához kapott, és leballagott a pályáról. Egy-két hetes kihagyásra lehet számítani az első jelek alapján.

Mourinho kapott még egy sárga lapot, amiért elhagyta a neki kijelölt zónát, nem lehetett érzékelni, mit keresett a rivális kispadjánál. A Tottenham nem tudott közelebb férkőzni a Bajnokok Ligáját jelentő pozíciókhoz.

stat

A három meccsre eltiltott csatár, a dél-koreai Szon január 11-én a BL-győztes Liverpool ellen sem játszhat még.

A Guardiola-Ancelotti párharcot a katalán nyerte, vagyis a Manchester City 2-1-re legyőzte az Evertont.

A Newcastle úgy kapott ki hazai pályán, hogy szinte a teljes második félidőt emberhátrányban játszották. Nem kiállítás, hanem Fabian Schär sérülése váratlan sérülése miatt. A svájci védő a 46. percben terült el a földön. Mivel Steve Bruce a félidőben már a harmadik cseréjét is kihasználta, ezért tétlenül nézte csapata vergődését a második félidőben. A Leicester könnyedén húzta be ezt a meccset 3-0-val.

Ebben a cikkben írtuk, hogy egy tökéletes ollózás miatt nem nyert a Chelsea.

Az esti rangadón az Arsenal remekül kezdett a Manchester United ellen, a nyolcadik percben egy szép összjáték végén előnybe került, a félidő vége előtt Papasztatopulosz egy szöglet utáni kavarodásnál a léc alá vágta a labdát.

stat

Az angol másodosztályú Bristol City súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a harmadik helyen álló Brentfordtól, amelyik a 12. perctől már emberelőnyben játszott. Nagy Ádám negyedórát kapott, csapata a 11. helyre csúszott vissza.

Rovatok