Index Vakbarát Hírportál

A Bayern leigazolta Neuer utódját

2020. január 4., szombat 16:41

A Bayern München felkészült Manuel Neuer pótlására, nyártól leigazolta a Schalke 04 tehetséges kapusát, Alexander Nübelt.

A gelsenkircheni klub 23 éves kapusának június 30-án lejár a szerződése, így a münchenieknek nem kellett fizetniük érte. A Bayern szombati bejelentése szerint Nübel öt évre írt alá.

A Schalke minden megpróbált, hogy megtartsa a korábbi U21-es válogatott játékost, aki közben a klub csapatkapitánya is lett, de végül decemberben visszautasította az egyesület szerződéshosszabbítási ajánlatát.

A Kicker című lap úgy tudja, Nübel iránt az FC Barcelona, az Atlético Madrid és az AC Milan is érdeklődött.

MIután kiderült, hogy Nübel nyáron távozik, a Schalkénál megfosztották a kapitányi karszalagtól.

Úgy döntöttünk, hogy Alex lemond erről a posztról. Minden szempontból megvizsgáltuk a helyzetet, és arra jutottunk, hogy a csapat szempontjából ez a lépés lesz a legjobb. Ha megtartaná a kapitányi karszalagot, az nyugtalanságot szülhetne

- mondta az együttes vezetőedzője, David Wagner.

A Bayern jelenlegi elsőszámú kapusának, a 33 éves Neuernek 2023-ig érvényes a megállapodása. A 93-szoros válogatott világbajnok játékos 2011-ben szintén a Schalkétól érkezett a Bayernhez.

A Neuerhez hasonlóan 193 centis Nübel egyébként csak egy éve lett első számú kapus a Schalkénál, bár már 2016 májusában bemutatkozott az első csapatban. Eddig 41-szer állt a Schalke kapujában.

Nübel pár hete is címlapokra került már, amikor egy durva szabálytalanságért kiállították, majd négy meccsre eltiltották. A Schalkéba így még egy ideig nem térhet vissza - ha egyáltalán fog még ott védeni.(MTI/Index)

Rovatok