Index Vakbarát Hírportál

Potyával, VAR-ral és mesteri kontrával nyert a Real

2020. január 4., szombat 18:18

Simán nyerte első idei meccsét a Real Madrid, Getaféban győztek 3-0-ra a spanyol futballbajnokság 19. fordulójában.

Szorosabb volt, mint az eredményből látszik, nem véletlen, hogy a meccs emberének a Madrid-kapus Thibaut Courtois-t választották.

Az első gól a 34. percben esett, Varane megelőzte a borzalmasan elkéső Getafe-kapust, David Soriát, és a kapuba fejelt - látszólag: a gólt Soria öngóljának adták, a lassításokból ugyanis kiderült, hogy az ő karjáról pattant be a labda, a realos fejét nem érintette.

David Soria own goal vs Getafe

A második gólon az 53. percben les miatt lehetett vitatkozni: Varane most holtbiztos, hogy fejelt, a kapu hosszú oldalába, de lesgyanús pozícióból. Mintegy három perc videózás után a bírónak jelezték, adja meg a gólt - vagyis elméletileg nem volt les. De az ezt bizonyító vonalazást a közvetítés végéig sem mutatták meg a tévében, amint azt Angliában rendszeresen megteszik.

Varane, a Real második gólja a Getafe elleni bajnokin

A kegyelemdöfést a 96. percben vitte be a Madrid egy mesteri kontrával, Bale indítását és Federico Valverde gólpasszát kell kiemelnünk, a gólt Luka Modric passzolta be az üres kapuba.

Luka Modric Goal vs Getafe - Real madrid 3-0

A Real 1 ponttal átvette a vezetést a Barcelonától a tabella élén, a Barca este 9-kor kezd a fordulóban, idegenben, az Espanyolnál.

További szombati eredmények:

a

Rovatok