Index Vakbarát Hírportál

FA-kupa: tartalékosan is nyert a Liverpool, Mourinho csapata betlizett

2020. január 5., vasárnap 19:20

Tartalékos felállásban is legyőzte a Liverpool a városi rivális Evertont az FA-kupa vasárnapi játéknapján. Jürgen Klopp alaposan felforgatta csapatát: a nagyobb nevek közül egyedül Divoc Origi, Adam Lallana és James Milner játszott, viszont több tizenéves játékos is lehetőséget kapott, illetve ezen a meccsen debütált a Salzburgból télen igazolt japán Minamino Takumi. 

Carlo Ancelotti ezzel szemben legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára. Ennek megfelelően az első félidő szorosra sikerült, mindkét oldalon akadtak helyzetek: először Dominic Calvert-Lewis, majd pedig Richarlison lövésénél védett nagyot a cserekapus Adrian, a másik oldalon Divoc Origi tette próbára az evertonos Jordan Pickfordot. 

Gólt a Liverpoolnak sikerült szereznie, és nem is akármilyet. A mindössze 18 éves Curtis Jones  a tizenhatos széléről lőtte ki a hosszú felső sarkot, Pickfordnak esélye sem volt védeni. Klopp is elismerősen bólintott a gólt látva.

Mondani sem kell, ez volt a fiatal Jones első gólja a felnőtt csapatban.

 Ezután az Everton már nem tudott felpörögni, a Liverpool kényelmesen lehozta a maradék 20 percet. 1-0-ás győzelmével a Liverpool tovább jutott az FA-kupa 5. fordulójába. 

A Tottenham az egykor szebb napokat megélt Middlesbrough-val játszott ebben a körben. José Mourinho csapatából egyedül Harry Kane hiányzott, a többi sztár (Szon, Dele Alli, Eriksen) ott volt a kezdőben. Ennek ellenére 10 percig kiesésre álltak a londoniak, miután Ashley Fletcher az 50. percben megszerezte a vezetést a Championshipben is szenvedő Middlesbrough-nak. Tíz percre rá Lucas egyenlített, több gólt viszont nem esett, így az 1-1 után jöhet az újrajátszás. 

 A forduló legnagyobb égését mégis a Crystal Palace produkálta: a vasárnap pályára lépő Premier League-csapatok közül egyedül Roy Hodgson csapata kapott ki alsóbb osztályú ellenféltől. A másodosztályú Derby County 1-0-ra nyert, az Angliába nemrég visszatérő Wayne Rooney végig a pályán volt. A Sheffield United és a Chelsea nem betlizett, mindkét csapat hozta a kötelezőt és bejutott a következő körbe. 

Vasárnapi eredmények a legjobb 32 közé jutásért vívott meccseken (vastagon szedve a továbbjutó csapat neve):

 (Borítókép: Curtis Jones ünnepli gólját az Everton elleni FA-kupa-meccsen január 5-én. Fotós: Phil Noble Ügynökség: Action Images via Reuters)

Rovatok