Index Vakbarát Hírportál

Újabb magyar játékost vett a Fradi

2020. január 5., vasárnap 15:29

Az NB II.-ben szereplő Győri ETO U21-es válogatott játékosát, Szánthó Regőt igazolta le a Ferencváros, olvasható a klub honlapján. Azt FTC elnöke, Kubatov Gábor újévi köszöntőjében is említést tett arról, hogy a klub ajánlatot tett egy fiatal labdarúgónak, de akkor még nem nevezte meg Szánthót.

A 19 éves Szánthó az idei szezonra alapemberré vált a bajnokság ötödik helyén álló Győrben: a csapat 20 meccséből 17-en kezdő volt, a bajnokságban 6 gólt rúgott, a kupában egyet. Tavaly még jobbára csereként számítottak rá, mindössze 4 alkalommal volt kezdő.  A Transfermarkt.de 150 ezer euróra taksálja Szánthót, aki háromszor kapott lehetőséget az U21-es válogatottban. Azt nem hozta nyilvánosságra az FTC, hogy mennyit fizetett a Győrnek. 

Kubatov köszöntőjében arra panaszkodott, hogy mindig megnézik, van-e az adott posztra magyar labdarúgó, de egyre nehezebben tudnak hazai játékost igazolni. Példaként hozta fel, hogy egy alkalommal a másik klub többet kért a magyarért, mint amennyiért a Fradi a norvég Tokmacot vagy a brazil Isaelt vette meg.

Ez nemcsak amiatt lehet, hogy az elmúlt években durván megnőtt a Magyarországon játszó labdarúgók fizetése, hanem azért is, mert a riválisok pontosan tudják, hogy a Fradinak van pénze: az Európa-liga csoportkörében való szerepléssel 1,7 milliárd forintot keresett a klub.

Rebrovval megállapodtunk, hogy lehetőleg öt magyar mindig legyen a pályán, de az előbbiekből is látható, hogy be vagyunk határolva. Ha az MLSZ nem változtatja meg a szabályozást, akkor szerintem erősebb csapatunk lesz. A magyar focinak szüksége van a sikerekre, mi bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk ezt szállítani, de ha változtatnak a szabályokon, nehéz dolgunk lesz.

Egy másik magyar leigazolását már bejelentette az FTC: a 26 éves, kétszeres válogatott Vécsei Bálintot a svájci Luganóból hozták el. A klub tervei között szerepel, hogy olyan dél-amerikai olyan tehetségeket keressenek, akiknek valamiért kisiklott a karrierjük. A hírek szerint a 21 éves argentin Gastón Lódico ebbe a kategóriába tartozik, a Lanús középpályása kölcsönbe kerülhet az NB I. listavezetőjéhez. 

Rovatok