Index Vakbarát Hírportál

3 millió forintos fizetésért jött Felcsútra az ukrán utánpótlás-válogatott

2020. január 5., vasárnap 22:53

Az ukrán sajtó információi szerint 470 ezer eurót, azaz körülbelül 155 millió forintot fizetett a Puskás Akadémia a korábbi ukrán utánpótlás-válogatott labdarúgóért, Artyem Favorovért, írja a csakfoci.hu.

Azt is tudni vélik, hogy Favorov 10 ezer eurót, átszámítva mintegy 3,3 millió forintot fog keresni havonta, ami a különböző bónuszokkal még tovább emelkedhet.

Tegyük hozzá, a jelenlegi magyar viszonyok között ez még nem is egy kiugró összeg. 

Favorov eddig az ukrán első osztályban jelenlegi 4. helyen álló Deszna Csernihiv játékosa volt. A 25 éves, egykori utánpótlás-válogatott középpályás a Dinamo Kijevben nevelkedett, majd az Obolon-Brovar Kijev és a Zsirka Kropivnickij csapatok játékosa volt, majd 2017-ben a dán Velje BK-hoz igazolt. Innen 2018-ban igazolt haza Ukrajnába.

A középpályás a jelenlegi szezonban 16 mérkőzésen 2 gólt szerzett az észak-ukrajnai csapat színeiben a Premjer Ligában. Az ukrán U21-es válogatottban tíz meccsen játszott korábban.

Az NB I. őszi szezonját negyedik helyen zárta a Puskás Akadémia, három pont a lemaradása a dobogós Mezőkövesd mögött. A magyar első osztály január 25-én a 17. fordulóval folytatódik, ahol a Felcsút ellenfele a Kaposvári Rákóczi lesz.

Rovatok