Index Vakbarát Hírportál

Kevés nevetségesebb gól lesz az évben, mint a Genoa csatáráé

2020. január 5., vasárnap 22:07 | aznap frissítve

Nemrég azért írtunk a Seria A-ban szereplő Genoa futballcsapatáról, mert decemberben már a negyedik edzőjüket nevezték ki a 2019-es évben. A nagy jövés-menés oka, hogy a Genoa pocsékul szerepel az olasz bajnokságban: Davide Nicola úgy vette át a csapatot, hogy utolsó helyen állt a bajnokságban, négy pontra lemaradva a még bent maradást jelentő 17. pozíciótól.

Az egész szezonban mindössze kétszer tudott nyerni a Genoa, emellett ötször ikszelt, és tízszer kikapott.

Vasárnap játszotta első meccsét új edzővel a Genoa, a 13. Sassulo volt az ellenfél. A 86. percig úgy tűnt, 1-1 marad az állás, ami egyik csapatnak sem lett volna jó, főleg a kiesés elől menekülő Genoának nem. Ekkor jött a 36 éves Goran Pandev, és szerzett egy olyan gólt, aminél nevetségesebb – vagy szerencsésebb – talán nem is lesz ebben az évben.

Mennyi az esélye, hogy a labda pont a kapuson áteső csatár fejére essen vissza, és onnan beguruljon a kapuba?

Hát, nem sok, de az Interben és a Lazióban is megforduló Pandevet láthatóan ez nem zavarta, úgy ünnepelte magát, mintha ollózva rúgta volna a gólt. Győzelmével a Genoa feljött a 19. helyre, mivel a Spal kikapott 2-0-ra a Veronától. 

A 18. forduló eredményei:

(Borítókép: Goran Pandev gólszerzés közben a Sassulo elleni olasz bajnokin január 5-én. Fotós: Paolo Rattini Ügynökség: Getty Images)

Rovatok