Index Vakbarát Hírportál

A ManCity védőjén röhögnek a nagyszájú csatár posztja miatt

2020. január 5., vasárnap 13:43

Az angol FA-kupa szépsége, hogy simán összekerülhet egy sokadik ligában játszó kiscsapat valamelyik Premier League-óriással. Sokszor nem is maga a meccs az érdekes, hanem egy-egy játékos, edző sztorija vagy a párosítás előtörténete. Így volt ez a szombati Manchester City-Port Vale mérkőzésen is. 

Az előzmény, hogy a negyedosztályú bajnokságban szereplő Port Vale csatárra, Tom Pope még nyáron írta ki a Twitterre, hogy megnézte az angol válogatott meccsének összefoglalóját, és azok alapján 40 gólt rúgna egy idényben, ha minden héten John Stones ellen játszhatna. 

John Stones történetesen a City játékosa, így Pope szombaton élőben is letesztelhette, hogy mire menne a válogatott védő ellen. A 34 éves csatár gyorsan bebizonyította, hogy nem csak a szája járt: a 35. percben az ő fejesgóljával egyenlített a jóval esélytelenebb Port Vale. 

A meccset végül 4-1-re a City nyerte, a Port Vale kiesett a kupából, de a történet szempontjából ez szinte mellékes, Pope trollkodásának ugyanis ezzel még nem volt vége.

Nem sokkal a meccs után azzal korrigálta korábbi Twitter-bejegyzését, hogy tévedett: nem 40 gólt rúgna a 60 millió eurót érő védő mellett, hanem ötvenet.

A csatár bejegyzését 131 ezren lájkolták és több mint 21 ezren osztották meg. 

Stones csapattársa, Benjamin Mendy beszállt a viccelődésbe, Pope kiírása szerint a meccs után megvárta az öltöző előtt, hogy csináljon vele egy szelfit. Egyszer már bajba került a twitterezés miatt Pope; a BBC cikke szerint 2019 novemberében egy meccses eltiltást kapott az angol szövetségtől egyik bejegyzése miatt. Az FA közleménye nem részletezte, hogy pontosan mivel sértette meg az előírásokat a játékos. 

Még kerekebbé teszi a történetet, hogy Pope kisebb legendának számít a Port Vale-nél; összesen 308 meccsen játszott náluk, ezeken 109 gólt szerzett. A City-nek lőtt csak egy volt ezek közül, de ez lesz talán egész pályafutásának legemlékezetesebb találata. 

(Borítókép: Tom Pope ünnepli gólját a Manchester City elleni FA-kupa meccsen január 4-én. Fotós: Alex Livesey Ügynökség: Getty Images Europe.)

Rovatok