Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas gólokkal kezdődött az új év az olasz bajnokságban

2020. január 6., hétfő 15:09

A Bologna és Fiorentina 1-1-es döntetlenjével indult az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A 18. fordulója.

A 2020-as évek első olasz bajnoki gólja igazán látványosra és emlékezetesre sikerült.

A 27. percben a vendég Fiorentina chilei középpályása, az éppen a Bolognától az elmúlt nyáron szerződtetett Erick Pulgar végzett el egy szabadrúgást a felezővonal közeléből. A labdát a Bologna büntetőterületén belülre ívelte, amit az egyik hazai védő ki is fejelt, arra azonban már nem ügyelt, hogy hová. A labda a tizenhatos előtt várakozó Marco Benassi elé hullott, aki kapásból, egy zseniális mozdulattal rúgta kapura a labdát, mielőtt az még lepattant volna. A középpályás bombája végül a kapufáról vágódott a Bologna kapujába, 0-1.

Sokáig úgy tűnt, hogy a nemrég edzőváltáson átesett firenzeiek megnyerhetik az év első bajnokiját, azonban a 94. percben jött a csattanó. Paolo Valeri játékvezető a mérkőzés utolsó percében egy közvetlen szabadrúgást ítélt a Bolognának az alapvonal és tizenhatos vonalának találkozásának közeléből. A labda mögé Riccardo Orsolini állt oda, aki nem sokat gondolkodott, hogy kinek ívelhetné be a labdát, hanem hatalmas erővel, egyből kapura  küldte azt. A Fiorentina kapusa, Bartlomiej Dragowski nem számított erre a megoldásra, ezért üresen is hagyta a rövid sarkot, amivel nagy hibát követett el, mert Orsolini bombája a kapuban kötött ki, 1-1.

A Vincenzo Montella utódjának kinevezett Giuseppe Iachini így nem tudott győzelemmel bemutatkozni a Fiorentina kispadján, amely jelenleg 18 ponttal csak a 14. helyen áll az olasz bajnokságban. A leukémiával küzdő Szinisa Mihajlovics a kispadról irányította csapatát, a Bolognát, akik 23 ponttal a bajnokság 10. helyén állnak.

Bologna-Fiorentina

tabella

Rovatok