Index Vakbarát Hírportál

Az Eb-rendezésre kapott pénzek tűnhettek el a román futballszövetségnél

2020. január 6., hétfő 11:25

A román Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) hónapok óta nyomozást folytat a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) munkatársai ellen bűnszervezetben elkövetett sikkasztás és adócsalás miatt, írja a Nemzeti Sport.

A Gazeta Sporturilor című román sportlap kérdésére a DIICOT elismerte, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben, de ennél többet nem árultak el. Az ügyészségi vizsgálat egy feljelentés nyomán indult meg.

A sportlap szerint az Európai Labdarúgó-szövetségtől, az UEFA-tól érkezett pénzek, elsősorban a nyári Európa-bajnokság bukaresti mérkőzéseire szánt összeg felhasználásának módja adott okot a gyanúra.

Eszerint a pénz egy részét a román szövetség a saját céljaira, többek között Razvan Burleanu elnök tavalyi újraválasztási kampányára költötte el. A 2020-as Európa-bajnokságon a C csoport három mérkőzését, valamint egy nyolcaddöntőt rendeznek a bukaresti Nemzeti Arénában.

Nem a mostani az első eset, hogy a DIICOT nyomozást indít az FRF és vezetői ellen. Három éve az előző elnök, Mircea Sandu és társai ellen vizsgálódtak pénzmosás vádjával. Az ügyészek akkor a 2009 és 2011 között FIFA- és UEFA-támogatásokból épült bufteai edzőközpont költségeit, elsősorban a megvásárolt telek árát találták túlárazottnak, de ítélet egyelőre még nem született ebben az ügyben.

Rovatok