Index Vakbarát Hírportál

Ismét Gulácsi lett a legjobb magyar focista

2020. január 7., kedd 21:38 | aznap frissítve

A 2018-as évhez hasonlóan 2019-ben is Gulácsi Péter volt a legjobb magyar labdarúgó, miután az RB Leipzig kapusának ítélték oda a Magyar Aranylabda-díjat. Az MTI írja, hogy ezúttal is az nb1.hu felkérésére szavaztak a hazai újságírók, ez alapján kerültek ki a győztesek.

Gulácsi csapattársát, Willi Orbánt előzte meg a versenyben, harmadik helyen pedig az a Szoboszlai Dominik végzett, akit zsinórban harmadjára szavaztak meg az év legjobb utánpótláskorú játékosának.

Ebben a kategóriában Szoboszlai mögött Szalai Attila (Apóllon Lemeszú) és Banó-Szabó Bence (Honvéd) végzett. Díjazták még a legjobb NB I.-es játékost is, itt mindhárom helyen Fradi-játékos végzett (1. Dibusz Dénes, 2. Isael, 3. Davide Lanzafame).

Ezen kívül még az edzőket is két kategóriára osztották, a legjobb magyar Kuttor Attila lett a Mezőkövesd élén, akit Lőw Zsolt, a PSG másodedzője és az egyelőre csapat nélküli Dárdai Pál követ. A külföldi edzők közül Szerhij Rebrov (FTC), Marco Rossi (válogatott) és a szlovákiai Hornyák Zsolt (Felcsút) lett a sorrend.

Rovatok