Index Vakbarát Hírportál

Nike mezben játszik a következő szezontól a Liverpool

2020. január 7., kedd 10:45

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpool a 2020-2021-es szezontól kezdve öt évig a Nike szerelésében játssza meccseit  Jürgen Klopp csapata, írja a Goal.com. A Liverpool öt év után cseréli le jelenlegi partnerét, a New Balance-ot. A top csapatok közül a Chelsea, a PSG, a Barcelona, az Inter és az Atlético Madrid játszik még Nike mezben. 

A Liverpool tavaly kezdett el tárgyalni a Nike-val, a New Balance bíróságra ment emiatt, mert álláspontja szerint a klub ezzel megszegte az érvényben lévő szerződésüket. A bíróság végül a Liverpoolnak adott igaza, így nem volt akadálya a váltásnak. Érhető, hogy a New Balance csalódott volt a döntés miatt, mivel a Liverpool jelenleg a világ egyik legjobb csapatának számít, és valószínűleg nem kevés fogy a Mohamed Szalah vagy Sadio Mané nevével ellátott mezekből.

Érdekes módon a Goal.com cikkei alapján a Nike kevesebbet fizet majd a Liverpoolnak, mint a New Balance.

Eddig évente 45 millió fontot, tehát átszámítva 16 milliárd forintot kapott az angol klub a New Balace-tól, az amerikai sportszergyártóval kötött nyáron életbe lépő megállapodás viszont csak évi 30 millió fontról szól. 

Mégsem kötött rossz üzletet a Liverpool, mert a Dailymail cikke szerint az évi 30 millión felül további juttatásokat kap majd a klub, a megállapodás teljes értékét 80 millió fontra becsülik. Ez új brit rekordot jelent, a Liverpool megelőzi a Manchester Unitedet, ami évente 75 millió fontot kap az Adidastól. Az európai ligákat nézve egyedül a Barcelona és a Real Madrid kap majd többet a Liverpoolnál. 

(Borítókép: Egy Liverpool-játékos az Everton elleni FA-kupa-meccsen január 5-én. Fotós: Phil Noble Ügynökség: Action Images via Reuters)

Rovatok