Index Vakbarát Hírportál

Csak a pénz miatt vagyunk itt

2020. január 9., csütörtök 11:38

Évtizedek után nem egy vagy kettő, hanem három meccsen dől el a Spanyol Szuperkupa, és a minitorna közben az egyik résztvevő, a Barcelona edzője azt is elárulta, miért.

Ernesto Valverde csapata csütörtök esti elődöntője előtt szólalt meg, a hivatalos sajtótájékoztatón.

A lényeg, hogy a futball üzletté vált, és az üzlet bevételeket keres. Mindannyian emiatt vagyunk itt. Teljesen más ez a lebonyolítás, mint amit megszoktunk. Mindig a szezon első trófeája volt (a Szuperkupa), és ez nekem nagyon megfelelt. De változtattak ezen, és majd levonjuk a következtetéseket, ha végeztünk. Érdekes a négycsapatos lebonyolítás, csak lehet, hogy nem sportszakmai szempontokból

- idézte a BBC a trénert.

A Spanyol Szuperkupát évtizedek óta augusztusban rendezték a spanyol bajnok és a Spanyol Kupa győztese között. Most változtattak, a két Spanyol Kupa-döntőshöz - Valencia és Barcelona - hozzácsapták a spanyol bajnokság legmagasabban végzett olyan klubjait, amelyek nem jutottak be a kupadöntőbe, azaz a Real Madridot és az Atletico Madridot.

Ezek után mind a négyet januárban Szaúd-Arábia utaztatták, hogy két elődöntő és egy döntő után ott küzdjenek meg a címért.

Ráadásul nem egyenlő feltételek között: a Real és a spanyol bajnok Barca - eredménytől függetlenül - hat-hatmillió eurót kap a részvételért, az Atletico hármat, míg a Spanyol Kupa-győztes Valencia csak kettőt.

A Valencia már haza is utazott, miután a csütörtöki első elődöntőben 3-1-re kikapott a Realtól. A Barcelona-Atletico második elődöntőt csütörtökön rendezik, a győztes vasárnap játszik a Reallal.

Rovatok