Index Vakbarát Hírportál

Agüero mesterhármas, a ManCity lemosta az Aston Villát

2020. január 12., vasárnap 20:05

A Manchester City nagyon megverte az Aston Villát a Premier League-ben, Sergio Agüero nagyszerűen játszott, és mesterhármassal is hozzájárult a 6-1-es végeredményhez.

Már az első félidőt is négy góllal zárta a City. Riyad Mahrez kezdte meg a gólgyártást, a 18. percben átvezette a labdát a védőkön, és berúgta a kapus mellett. A 24. percben pedig lecsapott egy elépattanó labdára a kapunál. Agüero kilőtte a jobb felsőt a 29. percben, majd a félidő hosszabbításában Gabriel Jesus kapott nagyszerű passzt.

Agüero a második félidőben lőtt két góljával megcsinálta a mesterhármast, a 81. percben egy eladott labdával jutott helyzetbe. Az Aston Villa a 91. percben tudott szépíteni Anwar El Ghazi büntetőjével, aki azonban ebben a helyzetben már nem is tudott örülni.

A BBC szerint Agüero rúgta a legtöbb, már tizenkét mesterhármast a Premier League-ben, a vasárnapi meccs után megelőzve a tizeneggyel álló Alan Shearert. Emellett ő a Premier League legtöbb gólt rúgó külföldi játékosa, megelőzte Thierry Henryt. 177 góljával Frank Lamparddal áll holtversenyben, és csak Shearer, Wayne Rooney és Andy Cole van előtte.

A Manchester City a győzelemmel második helyen áll a tabellán, 14 ponttal a Liverpool mögött. Az Aston Villa pedig kiesőzónába került, négy éve nem kaptak ki ennyire. mancity-aston villa

Rovatok