Index Vakbarát Hírportál

Lemaradhat az Európa-bajnokságról a Roma olasz válogatott játékosa

2020. január 13., hétfő 11:27

Térdszalagszakadást szenvedett Nicolo Zaniolo, az AS Roma labdarúgója a Juventus ellen 2-1-re elveszített vasárnapi bajnokin, írja az MTI. A hírek szerint hétfőn már meg is műtik a 20 éves középpályást, könnyen lehet, hogy ki kell hagyni a június közepén kezdődő Európa-bajnokságot.

Zaniolo egy hosszú cselsorozat végén sérülés meg; már négy Juventus-játékoson is átjutott, amikor a tizenhatos előtt Matthijs de Ligt belépett elé és felborította. Ahogy a földre került, Zaniolo azonnal a térdéhez kapott és jelezte, hogy nagy a baj. Nem is tudta folytatni a meccset, a 36. percben lecserélték. A hordágyon fekvő játékoshoz Cristiano Ronaldo is odament megvigasztalni. 

Zaniolo 19 évesen, a Finnország elleni márciusi Eb-selejtezőn mutatkozott be az olasz felnőtt válogatottban. Ezenkívül még négy másik selejtezőn kapott lehetőséget, Örményországnak két gólt rúgott a 9-1-re megnyert novemberi meccsen. 

 (Borítókép: a hordágyon fekvő Nicolo Zaniolo a Roma-Juventus olasz bajnokin január 12-én.  Fotós: Giampiero Sposito Ügynökség: Getty Images)

Rovatok