Index Vakbarát Hírportál

A videó mentette meg a kabarégóltól a ManUnitedet

2020. január 16., csütörtök 09:54

Március óta, szerdáig négyszer játszott a Wolverhampton Wanderersszel a Manchester United Ole-Gunnar Solskjaerral a kispadon, de egyszer sem tudta megverni. Két Wolves-győzelem és két döntetlen volt a mérleg az FA-kupa szerda esti, újrajátszott mérkőzéséig, amikor a United fogadta ellenfelét - az előző négy meccset rendre Wolverhamptonban játszották.

Nuno Espirito Santo csapata újra megizzasztotta a Unitedet, már a 10. percben kapuba talált. Fred óriási hibája kellett hozzá: jó pár méterről rúgta telibe a labdával csapattársát, Nemanja Maticot, a róla lepattanó labda indította a Wolves-akciót, amelynek végén Pedro Neto a kapuba talált.

A játékvezető megadta a viccesen keletkezett gólt, de a vendégek nem sokáig örülhettek: a videóbíró jelezte, hogy Maguire kétségbeesett mentése után a wolvesos Raúl Jimenez kezéről pattant a gólszerzőhöz a labda, így a találat érvénytelen.

Ez után egy órányi szenvedés következett, amelyben az MU-nál volt ugyan a labda, ám semmivel nem voltak jobbak az ellenfélnél. A 67. percben aztán Martial kisebb szóló után remekül ugratta ki Juan Matát, aki sprintje végén lazán átcsippentette a labdát a kifutó kapus fölött, 1-0. A gól szabályos volt, meg is adták.

A maradék 25 percet kiszenvedte a United, Solskjaernak ötödikre összejött, csapata legyőzte a Wolverhamptont, és továbbjutott a kupában.

Az öröm viszont nem teljes, a meccs hajrájában megsérült a csereként beküldött Marcus Rashford. Le kellett cserélni, kérdéses, játszhat-e vasárnap, a Liverpool elleni Premier League-rangadón.

Rovatok