Index Vakbarát Hírportál

Mourinho fél centin bosszankodhatott, Guardiola a születésnapján rontott

2020. január 18., szombat 18:49

Nem az esélyes nagycsapatok napja volt a szombati a Premier League 23. fordulójában, hiszen a továbbra is a mezőny közepén tanyázó Arsenal és Tottenham, illetve a Liverpoolt egyre kisebb lendülettel üldöző, a második helyen álló Manchester City is csak döntetlenre volt képes a bajnokságban.

Mindhárom meccs hajrájában történt érdemleges dolog. Az Arsenal hiába szerzett vezetést az első félidő legvégén, a Sheffield John Fleck révén a 83. percben egyenlíteni tudott. Ennél is később úszott el a Manchester City két pontja: a szombaton a 49. születésnapját ünneplő Pep Guardiola csapata a 80. perc után Sergio Agüero duplájával ugyan fordított a Crystal Palace ellen, de Fernandinho a 90. percben a saját kapuja előtt hibázott, így az öngóllal 2-2 lett a vége.

A Tottenham és a Watford meccsén is volt esemény a legvégén, amikor a Watford a 92. percben szó szerint hajszállal úszta meg a gólt, Ignacio Pussetto ugyanis az utolsó utáni pillanatban szabadított fel.

A gólvonal-technológia képe alapján könnyen lehet, hogy egy centiméteren sem múlt a győzelem a Tottenhamnek, igaz, a végül 0-0-s döntetlenhez az is kellett, hogy Paulo Gazzaniga a 70. percben büntetőt hárítson.

A Manchester City döntetlenje után a Liverpool, ami két meccsel kevesebbet játszott az őt üldöző csapatnál, vasárnap egy győzelem esetén akár már 16 ponttal is vezethet majd. Ehhez a Manchester Unitedet kell majd verni.

Az esti PL-meccsen a Chelsea meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett a győzelme után a 12. helyre felugró Newcastle ellen. A győztes gólt a 94. percben szerezte Isaac Hayden.

Premier League, 23. forduló

Rovatok