Index Vakbarát Hírportál

Ostromgép lett a Real bástyájából

2020. január 18., szombat 18:21

Sorban tizenhét meccse veretlen a Real Madrid, ami szombaton 2-1-re nyert hazai pályán a Sevilla ellen. A Real Madrid mindkét gólját az elsősorban a szűrőjátékáról, és nem a gólerősségéről ismert Casemiro szerezte, aki először duplázott a spanyol csapatban, és aki 2011 óta első brazil játékosként szerzett két gólt egy meccsen realosként – akkor ez Kakának sikerült.

A túloldalon a csatár Luuk de Jong is közel volt ahhoz, hogy duplázni tudjon, ám az első gólját utólag elvették szabálytalanság miatt: a szögletnél beadás közben ellöktek egy Real-játékost, így nem ért a holland bombaerős fejese a jobb felsőbe. Később aztán egy távoli csavarással egyenlíteni tudott, de ez a végén kevésnek bizonyult.

Casemiro elsőre egy sarkazás utáni finom emelésből volt eredményes, míg másodikra egy fejesből, aminél teljesen elfeledkezett róla az ötösön a Sevilla védelme.

Real-Sevilla 2-1

Győzelme után a Real Madrid ideiglenesen három ponttal vezet a majd vasárnap játszó Barcelona előtt, ami a Granada legyőzésével visszaelőzheti őket jobb gólkülönbségének köszönhetően.

.

Eredmények

Rovatok