Index Vakbarát Hírportál

A Liverpool-hengert a United sem tudta megállítani

2020. január 19., vasárnap 19:52

A Premier League 23. fordulójának rangadóján a Liverpool 2-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet, és ezzel 16 pontra nőtt az előnye a tabellán. A mérkőzésen a videóbíró is elég sokat dolgozott.

A Liverpoolnak a szezonban 21 győzelme mellett egyetlen döntetlenje volt a bajnokságban, a pontszerzésre csak a United volt képes ellene. Solskjaer csapata erre is alapozhatott, bár legjobb csatára, Marcus Rashford sérülés miatt hiányzott.

A Liverpool már a 14. percben vezetett, a hátvéd Virgil van Dijk óvakodódott előre az ötösre, és fejelt szöglet után kapuba.

Tíz perccel később megint egy szögletből induló akció végén talált kapuba liverpooli játékos, de Roberto Firmino gólját nem adták meg, mert a bírók úgy látták, hogy De Geától szabálytalanul szerezték meg korábban a labdát. Ennél az esetnél is Van Dijk volt a főszereplő.

Tíz perc múlva újra a manchesteri kapuban volt a labda, ezúttal les miatt nem adták meg Wijnaldum találatát.

A félidő végén megint a hazai csapat került nagy helyzetbe, Mané vihette egyedül a kapusra, de lövését De Gea bravúrral, lábbal kitolta.

A második félidő liverpooli rohamokkal indult. A 47. percben Szalahnak sikerült ziccerben kapu mellé belsőznie, majd Henderson lövésénél De Gea mutatta meg, hogy ha jó passzban van, vitathatatlanul a legjobb kapusok közé számít. Ezúttal ujjheggyel sikerült kitolnia a lövést.

A félidő közepéig egyértelműen a Liverpool dominált, de az utolsó húsz percben a Unitednek sikerült nyomás alá helyeznie az ellenfelet. Ebből nagy helyezet nem hozott össze Solskjaer csapata, és a hajrában végül a hazaiak szereztek még egy gólt. A 93. percben Szalah lépett meg egy előrevágott labdával, és ugyan két védő üldözte, el tudta gurítani a kilépő De Gea mellett.

A Liverpool 64 pontos a bajnokságban, úgy vezet 16-tal a Manchester City előtt, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. A Manchester United az ötödik, csak jobb gólkülönbségével előzi meg a Wolverhamptont.

stat

Premier League, 23. forduló:

szombaton játszották:

 

Rovatok